in

Νοσοκομείο Σερρών: Μετά τους παθολόγους ζητούν την μετακίνηση νεφρολόγων στον Πολύγυρο

Παγιώνεται η εξαντλητική και επικίνδυνη πρακτική των μετακινήσεων γιατρών από νοσοκομεία σε άλλα νοσοκομεία στον στόχο της κάλυψης κενών και εφημεριών. Το νοσοκομείο Σερρών, εξαιρετικά υποστελεχωμένο και αδυνατώντας να καλύψει τις δικές του εφημερίες και ανάγκες καλείται να τροφοδοτεί συνεχώς με γιατρούς άλλα νοσοκομεία της επαρχίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Σερρών Β. Παπαμιχάλης με απόφαση της 4ης ΥΠΕ που ζητούσε από τον Ιούλιο τη μετακίνηση παθολόγων από το νοσοκομείο Σερρών στο Νοσοκομείο της Δράμας, νέο έγγραφο από την 4η ΥΠΕ έρχεται στους γιατρούς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για κάλυψη εφημεριών στο ΓΝ Χαλκιδικής για τους επόμενους μήνες από νεφρολόγο γιατρό του ΓΝ Σερρών.

Από την πλευρά τους τεσσερις νεφρολόγοι με έγγραφο τους προς την διοίκηση του Νοσοκομείου εφιστούν τον κίνδυνο που θα επιφέρει μια τέτοια απόφαση και ζητούν από τη Διοίκηση του ΓΝ Σερρών να τηρηθεί η νομοθεσία για τις εφημερίες των ιατρών του ΕΣΥ.

Τονίζουν συγκεκριμένα: «στη μάχη των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ για την περίθαλψη των ασθενών θα είμαστε παρόντες στο νοσοκομείο μας αλλά δεν δεχόμαστε να γίνουμε επίκινδυνοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας: είτε στον πληθυσμό αναφοράς μας του νομού Σερρών είτε στον εαυτό μας που θα πρέπει να οδηγήσουμε 200 χλμ για να ξεκινήσουμε 24ωρη εφημερία και χωρίς ύπνο να επιστρέψουμε πίσω την επόμενη μέρα. Το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε και εμείς σε κρεβάτι ασθενούς σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο με κίνδυνο να μην λειτουργήσει την επόμενη μέρα και η δική μας ΜΤΝ στο νοσοκομείο Σερρών».

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι οι χρόνοι εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, επισημαίνοντας οτι όλοι γνωρίζουν ότι εργαζονται ήδη με φόρτο που δεν τους/τις επιτρέπει να λαμβάνουν τα ρεπό μετά την εφημερία και τις κανονικές άδειες. «Κάνουμε πλέον των 7 εφημεριών το μήνα, με οξέα περιστατικά, με σοβαρά προβλήματα υγείας στα τμήματα του νοσοκομείου μας, στα ΤΕΠ και στη ΜΤΝ, με βαρύτατες αναπηρίες και μας αναλογούν καθημερινά αποφάσεις μεγάλης ευθύνης. Διαχειριζόμαστε με φειδώ τον χρόνο μεταξύ των εφημεριών μας. Η ξεκούραση θεωρεί απαραβίαστο δικαίωμα του γιατρού διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε λάθη που θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές» δηλώνουν τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη, επικίνδυνη και παράνομη απόφαση να ζητείται αλλαγή εφημέρευσης πόσο μάλλον σε νοσοκομείο εκτός του νομού. «Σε περίπτωση όμως που δεν ληφθούν υπόψη η αδυναμία ανάπαυσης ανάμεσα από εφημερίες στα δύσκολα προγράμματα εφημέρευσης που ήδη εκτελούμε να γνωρίζετε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» καταλήγουν.

Ήδη από τις αρχές Αυγούστου η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών κατήγγειλε ότι η μόνη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας είναι να κάνει τους γιατρούς του ΕΣΥ έναν περιφερόμενο θίασο.

Να σημειωθεί ότι ολόκληρο τον Ιούλιο Παθολόγος από το Νοσοκομείο Σερρών είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο Δράμας και αυτό έγινε με υπερεργασία των γιατρών και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Διοίκηση ότι δεν θα δεχτούν άλλη μετακίνηση καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία την Παθολογικής Κλινικής και της υγείας ασθενών και γιατρών.

«Η αναβάθμιση του ΕΣΥ δεν γίνεται με μετακινήσεις Ιατρών από ήδη υποστελεχωμένες Κλινικές σε Κλινικές υπό κατάρρευση» σημείωνε η Ένωση ζητώντας ανοιχτή προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Σερρών και Δράμας και μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών Ιατρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση έξωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ιστορική νίκη των αυτόχθονων του Ισημερινού