in

Κοινό ανακοινωθέν Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου (CNI) και EZLN για τον καταστροφικό τυφώνα στην πολιτεία Γκερέρο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΚΕΡΕΡΟ

Οκτώβριος 2023.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΤΗ:

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

Με μεγάλη ανησυχία είδαμε πώς ο τυφώνας Ότις έπληξε τις ακτές της πολιτείας Γκερέρο με ασυνήθιστη μανία, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και την καταστροφή χωριών και πόλεων. Οι αδελφές και οι αδελφοί μας από την Οργάνωση Αγροτών της Σιέρα ντελ Σουρ, στο δήμο Κογιούκα της πολιτείας Γκερέρο, και μέλη του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου, μας ενημέρωσαν για τις ζημιές που προκάλεσε αυτός ο τυφώνας στις ιθαγενικές και αγροτικές κοινότητες της πολιτείας και ιδιαίτερα στα χωριά της Κόστα Γκράντε της πολιτείας.

Αυτός ο τυφώνας δεν είναι ένα ασυνήθιστο και αφύσικο φαινόμενο, όπως λένε τα μέσα ενημέρωσης και οι κακές κυβερνήσεις, είναι άμεσο προϊόν της καταστροφής που προκαλεί ο καπιταλισμός, η συνεχώς αυξανόμενη ζημιά που προκαλούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνητικές πολιτικές στη Μητέρα Γη. Αυτό που είναι αφύσικο δεν είναι ο τυφώνας, αυτό που είναι αφύσικο είναι αυτό το βίαιο σύστημα που συντηρείται από πολέμους, πανδημίες, και την εκμετάλλευση και τη βάναυση λεηλασία εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων και της φύσης.

Μπροστά σε αυτά τα σοβαρά γεγονότα στο Γκερέρο, παρατηρούμε πώς η κυβέρνηση του κακώς αποκαλούμενου Τέταρτου Μετασχηματισμού επικεντρώνει την υποστήριξή της στους μεγάλους ξενοδόχους και εμπόρους του λιμανιού του Ακαπούλκο, ενώ ξεχνά τις χιλιάδες φτωχές οικογένειες, κυρίως αγρότες, που πλήττονται από τον Ότις.

Γνωρίζουμε ότι, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κακές κυβερνήσεις, απλώς θα χλευάσουν τα βάσανά μας, θα φωτογραφηθούν πάνω στα ερείπια και θα επωφεληθούν από τον πόνο των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο, και γι’ αυτό καλούμε τους άνδρες και τις γυναίκες με καλή καρδιά, τις συλλογικότητες της Εθνικής και Διεθνούς Έκτης και τους λαούς του Μεξικού και του κόσμου, να δείξουν αλληλεγγύη και να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα για την υποστήριξη των πληγέντων ιθαγενών πληθυσμών της πολιτείας Γκερέρο, στη διεύθυνση του Σπιτιού των Λαών “Samir Flores Soberanes”, που βρίσκεται στην Av. México-Coyoacán 343 colonia Xoco, Alcaldía Benito Juárez, Mexico City, CP03330, καθώς και να προβούν σε καταθέσεις και τραπεζικά εμβάσματα για τη στήριξη αυτών των λαών και κοινοτήτων στον αριθμό λογαριασμού 0113643034, CLABE 012540001136430347, κωδικός SWIFT BCMRMXMMPYM, της τράπεζας BBVA México στο όνομα: Ciencia Social al Servicio de los Pueblos Originarios.

ΜΕΞΙΚΟ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΑΣ

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΜΕΞΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ (CNI)

ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (EZLN)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτό και βίντεο)

Νέα ανακοίνωση του EZLN: «Μέρος δεύτερο: Φτερνίζονται οι νεκροί;»