in

Κινητοποιήσεις για τη μαύρη επέτειο του λουκέτου στην ΕΡΤ- Ζωντανά το πρόγραμμα της Ελεύθερης ΕΡΤ

Κινητοποιήσεις για τη μαύρη επέτειο του λουκέτου στην ΕΡΤ- Ζωντανά το πρόγραμμα της Ελεύθερης ΕΡΤ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τις 11 Ιουνίου του 2013, οπότε η κυβέρνηση επέβαλε τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με το μαύρο στην ΕΡΤ.

Με αφορμή τη «μαύρη» αυτή επέτειο, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen  προχωρούν σε κινητοποιήσεις επαναλαμβάνοντας το βασικό τους αίτημα για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των ΜΜΕ τιμώντας τον διαρκή και έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισαν για τις 11 Ιουνίου 2014 κηρύσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.Επίσης στις 19:00 θα πργματοποιηθεί μεγάλη αγωνιστική, παλλαϊκή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, στην οποία θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο Γεν.Γραμματέας. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πολιτικών σχημάτων, οργανώσεων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό), όλα τα συνδικάτα, τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο και το λαό της Αθήνας να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Με το ίδιο πνεύμα καλούνται όλοι οι αλληλέγγυοι σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, καλούνται τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (κανάλια, ραδιοσταθμούς, διαδικτυακούς ιστότοπους) να σταθούν αλληλέγγυοι στον αδιάκοπο και κρίσιμο αγώνα για την ενημέρωση μεταδίδοντας ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις.

«Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ύψιστος για την αποκατάσταση του δημοκρατικού κύρους της χώρας μας και θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις, μέχρι τη τελική δικαίωση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών.

Θεσσαλονίκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης (δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, εφημερίδες, διαδικτυακά ΜΜΕ, Γραφεία Τύπου και κάθε άλλο χώρο δημοσιογραφικής εργασίας) την Τετάρτη 11 Ιουνίου, από τις 12.00 ως τις 16.00.

Επιπλέον, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ίδια μέρα όλα τα μέλη της:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 12.00, στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που προετοίμασαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για τησυμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:

Το ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα αρχίζει από τα στούντιο της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, με τρίωρη εκπομπή, από τις 17:00 ως τις 20:00. Θα ακολουθήσει εκδήλωση στον προαύλιο χώρο.

Στις 20:00, την τηλεοπτική “σκυτάλη” παίρνει η Αθήνα με τη ζωντανή μετάδοση της μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη, το απογευματινό πρόγραμμα για τον ένα χρόνο αγώνα θα αρχίσει στις 18:00 και στη συνέχεια, στις 21:00, θα γίνει προβολή της Ταινίας «100 τουφέκια» από την κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων.

Στο ίδιο πνεύμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΡΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο και από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας: www.ertopen.com.

 

Από το thepressproject

«Ξανά στους δρόμους ενάντια σε αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας»

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου διοργανώνεται επίσης πανεργατική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και το μαύρο στην ΕΡΤ. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται απεργιακή συγκέντρωση  στις 12:30 στην πλ. Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας.

Καλούν: ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ – διοικητικοί ΕΚΠΑ – απολυμένες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ – ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων(ΔΙΑΣΕΔΑ) – Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες- ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – με τη στήριξη του ΕΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άρθρα αναγνωστών: Το κλειδί βρίσκεται στο ΕΜΕΙΣ….

Σήμερα η εκλογή του νέου πρύτανη στο ΑΠΘ