in ,

Καταγγελία: H ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα σπίτια επαγγελματιών που δεν λειτουργεί η επιχείρησή τους

Στην καταγγελία ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα σπίτια των επαγγελματιών που η επιχείρησή τους παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας και του λουκέτου εδώ και μήνες στην εστίαση, προχώρησε σε συνέντευξή της, η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Η κ. Κωνσταντίνου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «φυσικά και πρέπει να προστατευτεί η δημόσια υγεία αλλά το να κόβουν το ρεύμα στα σπίτια των επιχειρηματιών όπου κάνουν μάθημα τα παιδιά τους, είναι τραγικό. Δε φτάνει που αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο σπίτι τους, γιατί ούτε τα 534 ευρώ δεν πήραν, πρέπει να δικαιολογούνται και στα παιδιά τους για ποιο λόγο δεν μπορούν να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα. Έχουμε πολλές καταγγελίες».

Πρόσθεσε δε ότι «είναι αξιοπρεπής ο κλάδος και ο λαός μας αλλά δεν είναι αξιοπρεπής η ΔΕΗ. Δεν έπρεπε να την σταματήσουν; Είναι προκλητικό και μιλάω με την αγανάκτηση των γονιών επιχειρηματιών που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους. Οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι , δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Δε θα μπορούμε να συγκρατήσουμε πλέον το κύμα της αγανάκτησης».

Η κ. Κωνσταντίνου, σημείωσε οι επαγγελματίες της εστίασης δεν ζητούν κάποια χάρη από την πολιτεία αλλά στήριξη ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν: «Η ένεση ρευστότητας μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής ή κάποιων δανείων απλώς βοήθησε να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια μας. Δεν καλύπτονται τα έξοδά μας. Ζητάμε για την προβληματική περίοδο που και εμείς είμαστε στα χαρακώματα ώστε να στηρίξουμε την υγειονομική κρίση, να μην αφανιστούμε από λιμό».

Υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων το επόμενο διάστημα, καθώς, όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για επισιτιστική κρίση καθώς πάνω από το 35-40 % του κλάδου δεν θα ξαναλειτουργήσει: «Πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, έχουν χρεωκοπήσει και θα το καταλάβουμε όλοι όταν θα δοθεί η επανεκκίνηση. Δεν υπάρχουν οικονομικοί δείκτες που να εξυπηρετούν βιωσιμότητα σε καμία περίπτωση».

Ερωτηθείσα εάν το delivery έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν μέχρι να ανοίξει η εστίαση, απάντησε πως «το delivery έχει ανθίσει στις γειτονιές, πήγε περίφημα. Το delivery στο εμπορικό κέντρο κάθε πόλης, εκεί που είναι τα γραφεία, τα δικαστήρια, οι επιχειρήσεις, έχει εξαφανιστεί. Πολλές επιχειρήσεις delivery, έχουν στηριχθεί πάνω σε φυσιολογική δράση».

Αναφερόμενη στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, είπε ότι «μας στήριξαν τόσα χρόνια. Είναι οι άνθρωποι που σερβίρουν τις γεύσεις μας, που χαμογελούν στους ξένους που μπαίνουν στα μαγαζιά μας και αυτούς τους ανθρώπους εμείς δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Εμείς αναστέλλουμε τις σχέσεις μας, δεν τους βάζουμε σε αναστολή. Έχουμε πλέον ξεφύγει από την ανθρώπινη διαχείριση της κατάστασης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χωρίς ρεύμα περιοχές στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα δύο αδέρφια και ένας αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Αθήνας