in , ,

Ιστορίες λογοκρισίας από κυβέρνηση και Facebook – Έπεσε η σελίδα της ΝΔ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Facebook είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα. Δεκάδες δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πολίτες αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και πολιτικές συλλογικότητες ενημερώθηκαν από το Facebook πως οι αναρτήσεις τους, που αφορούσαν την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, δεν τηρούσαν τους κανόνες δημοσίευσης.

Σε κάποιες περιπτώσεις «έπεσε» απλώς η συγκεκριμένη ανάρτηση ή επιβλήθηκαν περιορισμοί στα προφίλ και τις σελίδες, σε άλλες υπήρξε μπλοκάρισμα ακόμα και του messenger ή και μόνιμη διαγραφή των σελίδων.

Δικηγόροι, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι στο στόχαστρο

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, οι δημοσιογράφοι Κώστας Πούλης, Άννα Νίνη, Μαρία Λούκα, Άρης Χατζηστεφάνου, Χρύσα Λύκου και Κώστας Κωστάκου, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης ενημερωθήκαν για τους επιβληθέντες περιορισμούς στους λογαριασμούς και στις σελίδες τους.

Αντίστοιχα, οι σελίδες της παράταξης του ΔΣΑ «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», της Ταξικής Αντεπίθεσης «Έφοδος στον Ουρανό», της αναρχικής συνέλευσης φοιτητών «quieta movere», του ελευθεριακού σχήματος σχολών Αλεξανδρούπολης «GYRA NEGRA» και του Αντιφασιστικού Συντονισμού Λέσβου είδαν συγκεκριμένες αναρτήσεις ή και ολόκληρη τη σελίδα να χάνονται στη μαύρη τρύπα της λογοκρισίας της κυβέρνησης και του Facebook.

Η περίπτωση του Πολυμέρη Βόγλη

Η αναφορά στις απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων την περίοδο του εμφυλίου αλλά και η αναφορά στο στίγμα που θα αφήσει στη Δημοκρατία ο θάνατος ενός απεργού πείνας φέρονται να είναι τα σημεία που ενόχλησαν στην ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυμέρη Βόγλη.

Δύο φορές σβήστηκε η ενημερωτική σελίδα για την απεργία πείνας

Δύο συνεχόμενες φορές σβήστηκε η σχετική ενημερωτική σελίδα που είχε δημιουργηθεί για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, σελίδα η οποία παρακολουθούσε και δημοσιοποιούσε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, αναδημοσιεύοντας άρθρα από ιστοσελίδες, θεσμικές αλλά και κινηματικές παρεμβάσεις.

Έπεσε και η «Έφοδος στον Ουρανό»

Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου έπεσε μαζί με τις περισσότερες σελίδες και η σελίδα της Ταξικής Αντεπίθεσης «Έφοδος στον Ουρανό» με τη συλλογικότητα να δημιουργεί καινούργια και να αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Οφείλουμε να αντιληφθούμε αυτή την κίνηση, όχι ως κίνηση που αφορά μόνο την διαφαινόμενη κρατική εντολή για εφαρμογή της θανατικής ποινής στον κομμουνιστή πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα και σίγουρα όχι μόνο τις συγκεκριμένες σελίδες που πλήττονται σήμερα. Ο συντονισμένος αυτός μηχανισμός λογοκρισίας κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο το ποια είναι τα φυσικά, και όχι αλγοριθμικά, χέρια που τον έθεσαν σε λειτουργία.»

«Συλλήψεις, παρακολουθήσεις, λογοκρισία δεν μας τρομάζουν. Μαζί με το λαό θα τραβήξουμε μπροστά. Γιατί κανένας χειμώνας δεν κρατάει για πάντα…» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Διεθνής αντίκτυπος – Τι αναφέρει το Wikipedia

Μία ακόμη στιγμή εθνικής υπερηφάνειας μας χαρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς μετά τις τελευταίες θέσεις στους δείκτες της ανεργίας, της ύφεσης, των δαπανών για την υγεία, των ελεγχόμενων ΜΜΕ, στο Wikipedia στο λήμμα Censorship of Facebook, υπάρχει πλέον ειδική αναφορά και στη χώρα μας που σημειώνει πως τον Φεβρουάριο του 2021 δημοσιογράφοι και άλλοι πολίτες είδαν αναρτήσεις και εκδηλώσεις τους να διαγράφονται επειδή δημοσίευσαν άρθρα που στάθηκαν με αλληλεγγύη στο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Χάκερς έριξαν την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας

Αργά το απόγευμα της Κυριακής η ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος σταμάτησε να λειτουργεί, ενέργεια για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι «αναρχικοί/ αναρχικές χάκερς», στο κείμενο των οποίων που δημοσιεύθηκε στο athens indymedia σημειώνεται:

«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Οι ώρες μετράνε αντίστροφα για τη ζωή του αγωνιστή Δημήτρη  Κουφοντίνα. Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης επιλέξαμε να ρίξουμε την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας στις 28/2 και ώρα 16:00, ενώ η πρόσβαση στη σελίδα δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Ο εδώ και 50 μέρες απεργός πείνας και πλέον δίψας, πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά μόνο την εφαρμογή του νόμου. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και η εκδικητική στάση της κυβέρνησης δεν δείχνει να μετατοπίζεται στο ελάχιστο. Ο ήδη τιμωρημένος από το αστικό κράτος δικαίου πολιτικός κρατούμενος οδηγείται αργά και βασανιστικά στο θάνατο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ του αυτονόητου και νόμιμου αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ενός απεργού πείνας είναι και ο ΘΑΝΑΤΟΣ της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΣΑΣ.
Την ευθύνη για ο,τι συμβεί από εδώ και μπρος την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Και τότε.. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

Αναρχικοί/ες χάκερς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ ζητά η Πρωτοβουλία πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ

Με αγωγή 1 εκατ. ευρώ προσπαθεί η εταιρεία ΟΝΕΧ να τρομοκρατήσει πολίτες της Σύρου