in

Ίσως για λόγους ταξικούς και όχι μόνο: Δεκάδες σωματεία υψώνουν το δικό τους τείχος απέναντι στους νεοναζί και το ρατσισμό

Ίσως για λόγους ταξικούς και όχι μόνο: Δεκάδες σωματεία υψώνουν το δικό τους τείχος απέναντι στους νεοναζί και το ρατσισμό

«Έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, των Αιγύπτιων αλιεργατών, του φοιτητή Κουσουρή.

Δεκάδες σχεδιασμένες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προοδευτικών, αντιφασιστών ανθρώπων, σε κοινωνικά στέκια. Πογκρόμ κατά των κατατρεγμένων και των ξεριζωμένων από τη φτώχεια, την προσφυγιά και τους πολέμους. Όλα κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού τους Μιχαλολιάκου, με τη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν με εκκωφαντικό τρόπο οι φανερές και κρυφές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τους εφοπλιστές, με κέντρα και μηχανισμούς που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Έχουμε περιθάλψει δεκάδες θύματα τους. Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή προσπάθησε ακόμα και την εθελοντική πράξη της αιμοδοσίας, πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να την αμαυρώσει και να την μολύνει με το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 7 Οκτώβρη να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 10:00 π.μ.»

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, ενώ το συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας τονίζει:

Ανεξάρτητα όμως από την απόφαση του δικαστηρίου, αυτοί που μπορούμε και πρέπει να πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μια για πάντα κάθε φασιστοειδές μόρφωμα είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στο εργοτάξιο και στο γιαπί δουλεύουμε πλάι-πλάι Έλληνες και μετανάστες εργάτες. Νιώθουμε στο πετσί μας την εκμετάλλευση από τους κατασκευαστικούς ομίλους, τους εργοδότες, είτε είναι ντόπιοι είτε ξένοι. Το συμφέρον μας είναι να υπερασπιστούμε την εργατική μας ενότητα απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννάει και θρέφει το φασισμό. Απέναντι σε όλους όσους μας θέλουν διαιρεμένους για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι, για να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς και να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου, να περνάνε ένα σωρό αντεργατικά-αντιλαϊκάμέτρα.”

Την ίδια στιγμή το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών σημειώνουν:

Επιβεβαιώθηκαν και από καταθέσεις τους στην δίκη , όλα όσα κατήγγειλαν τα σωματεία μας από τον ερχομό τη χρυσής Αυγής στο προσκήνιο, δηλαδή την σχέση τους με μερίδα εφοπλιστών και εργολάβων που τους χρηματοδότησαν για να επιβάλλουν την εργασιακή ζούγκλα στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αποκαλύφθηκε ειδικά για τον χώρο μας, το ποιοι χρηματοδότησαν και προώθησαν την δημιουργία του δουλεμπορικού της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με την μορφή του σωματείου με μόνο στόχο να χτυπηθούν τα σωματεία μας, δηλαδή η μόνη οργανωμένη δύναμη των εργατών στον χώρο. Ήταν πάντα πρώτοι στο σπάσιμο του μεροκάματου, πάντα απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργατών του χώρου. Ήταν απέναντι στον 9μηνο αγώνα που δώσαμε για την διεκδίκηση και την υπογραφή, μετά από μια δεκαετία, της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, ήταν απέναντι στις προσπάθειες για την εφαρμογή της, ήταν απέναντι στην διεκδίκηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.”

Σε ανάλογο μοτίβο, δεκάδες σωματεία παίρνουν αποφάσεις για στάσεις εργασίας και στήριξη της συγκέντρωσης την ερχόμενη Τετάρτη, θυμίζοντας την προετοιμασία πριν τις γενικές απεργίες, ενώ η συμμετοχή στη συγκέντρωση αναμένεται να είναι μεγαλειώδης με χιλιάδες ανθρώπους να εκδίδουν τη δική τους ετυμηγορία για το φασισμό, το ρατσισμό, το ναζισμό.

Χάσαμε σίγουρα αρκετά στο μέτρημα ενώ ξέρουμε ταυτόχρονα ότι αυτό το άρθρο δε θα κουράσει, είναι χαρά μας να πέφτουμε πάνω σε τέτοιες αναποδιές. Ας δούμε λοιπόν λίγα μόνο από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες εργαζομένων που έχουν πάρει ως σήμερα απόφαση συμμετοχής στη συγκέντρωση, που δεν χάσαν τα ταξικά τους γυαλιά:

ΟΕΝΓΕ, ΠΕΝΕΝ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Εργατικό κέντρο Λαυρίου και ανατολικής Αττικής, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών (όπου καλέστηκε και 24ωρη απεργία), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο οικοδόμων Αθήνας , το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού και Δέρματος Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ.

Το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού- Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – E – Value Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύλλογος Αυτοπασχολούμενων – Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας, ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής – Πειραιά και Νήσων.Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γιατί είναι κρίσιμη η καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας

Οι ζαπατίστας στην Ευρώπη τον Απρίλιο 2021