in

Εμείς οι Κόκκινοι σου ευχόμαστε χαρούμενο 1967, Άννα-Μισέλ

Εμείς οι Κόκκινοι σου ευχόμαστε χαρούμενο 1967, Άννα-Μισέλ

Είναι απόλαυση, λέγεται από πολλούς, να παρακολουθεί κανείς την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στα αντικομμουνιστικά της παραληρήματα. Η αλήθεια είναι ότι η συνιστώσα της Πολιτικής Άνοιξης δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη περίπτωση για εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της Ενωμένης Δεξιάς.

Το τελευταίο παραλήρημα της Άννας-Μισέλ αφορούσε τον σύντροφο Τσίπρα που τραγουδούσε μαζί με άλλους συντρόφους κομμουνιστές το τραγούδι, που έχουμε τραγουδήσει όλοι μας κάποια φορά, το “Bandiera Rossa”, γνωστό τραγούδι της ιταλικής εργατικής τάξης. Η Άννα-Μισέλ (θα συνεχίσω να την αναφέρω με τα μικρά της γιατί είναι απολαυστικά ονόματα κι έχουν εξίσου απολαυστική ιστορία) αντιδρώντας σε αυτή την εικόνα κατήγγειλε την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τα “σταλινικά απολιθώματα” και έθεσε κάποια ερωτήματα στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διάβασμα της ανακοίνωσης της Άννας Μισέλ δημιουργήθηκαν και σε εμένα ερωτηματικά με πρώτο απ’ όλα: μα είναι ο Μελανσόν και ο Λαφοντέν σταλινικά απολιθώματα;;;  Συνεχίζοντας όμως την ανάγνωση της ανακοίνωσης γίνεται αντιληπτό ότι η Άννα-Μισέλ έκανε search στο google το “Party of the European Left” και βρήκε ποια κόμματα συναποτελούν το ΚΕΑ, το κόμμα που κατεβάσει τον σύντροφο Τσίπρα για Πρόεδρο της Κομισιόν ενώ έχει και ως πρόεδρο του τον σύντροφο Λοράν από το ΚΚ Γαλλίας (εδώ μπορείς να μιλήσεις για σταλινικό απολίθωμα και πάω πάσο).

Η Άννα Μισέλ μέσα σε άλλα αναρωτιέται για τα κόμματα της Βόρειας Κύπρου που συμμετέχουν και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την διχοτόμηση (και με τον “Αττίλα” γιατί όχι) της Μεγαλονήσου ενώ την απασχολεί και η πλήρης σύμπλευση με τους νοσταλγούς του συντρόφου Τσαουσέσκου, προφανώς γιατί διάβασε στο wikipedia ότι στο ΚΕΑ συμμετέχει και το κόμμα “Σοσιαλιστική Συμμαχία” της Ρουμανίας, το οποίο βέβαια ούτε τον Τσαουσέσκου νοσταλγεί αλλά και η εκλογική του επιρροή στη βαλκανική χώρα είναι της τάξεως του 0%.

Εδώ δεν μπορεί να μη σου ρθει στο μυαλό το ενσταντανέ του υπέρμαχου της ελληνορουμανικής φιλίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον τότε Ρουμάνο ηγέτη, όπως και η αλησμόνητη βράβευση της Έλενα Τσαουσέκου από την Ακαδημία Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση η Άννα-Μισέλ καταλογίζει στον σύντροφο Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ και σε όλους εμάς που τραγουδάμε το “Bandiera Rossa” (τον ύμνο στον κομμουνισμό)  ότι είμαστε οι Κόκκινοι (μπολσεβίκοι θα προτιμούσα) που θέλουν να υψώσουν την κόκκινη (κομμουνιστική δηλαδή) σημαία και ρωτά αν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ επίσημα ο κομμουνισμός (γιατί ανεπίσημα τον εκφράζει) και πως θα τον επιβάλει. Πάντως τα σπίτια οι κομμουνιστές δεν θα προλάβουμε να σας τα πάρουμε όπως φαίνεται γιατί θα τα σας τα πάρει ο Στουρνάρας πιο γρήγορα..

Δεν μπορώ να μην πω και δυό κουβέντες για την Άννα-Μισέλ. Γεννήθηκε στο New York, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια, δούλεψε στο πλευρό του ευρωβουλευτή Ι. Αβέρωφ γιού του αείμνηστου κομμουνιστοφάγου Ευ. Αβέρωφ και στις Βρυξέλλες έκανε τη γνωριμία της ζωής της αφού ήλθε σε επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, προστατευόμενου του Ευ. Αβέρωφ. Έχει πολύ Αβέρωφ η ιστορία καθώς η Άννα-Μισέλ είναι από τα Γιάννενα κι εκεί εκλέγεται. Έχει όμως και Γλύξμπουργκ, οι οποίοι την βάφτισαν μάλιστα. Συγκεκριμένα οι γονείς του παιδιού είχαν πρόβλημα γιατί ο παππού του απαιτούσε να πάρει το όνομα… Μιχάλης και κανένας νονός δεν δεχόταν να κάνει αυτή την ανοησία. Ο μόνος που δέχτηκε ήταν ο Κωνσταντίνος, ο έκπτωτος μονάρχης εκείνη την εποχή μετά την αποτυχία του, με την σύζυγό του Άννα-Μαρία, που της κόβει, να βρίσκει το κόλπο το παιδί να πάρει το όνομα που απαιτούσε ο παππούς ως “Μισέλ” και μάλιστα Άννα-Μισέλ. Εκτιμώ ότι η ιστορία αυτή μετράει πολύ όσο κι αν αντιπαθούμε τους βασιλιάδες και τις αυλές τους εμείς οι κομμουνιστές.

Κομμουνιστές, σταλινικά απολιθώματα, Γλύξμπουργκ, Αβέρωφ.. αισθάνομαι ότι σε λίγες μέρες που αλλάζει ο χρόνος θα πούμε: “Χαρούμενο 1967!”

Φανταστείτε τι θα λεγαν αν ο Τσίπρας τραγουδούσε το “Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά”…

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε,

ο Ινστρούχτορας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οριζοντίως και καθέτως. Του Χριστόφορου Παπαδόπουλου

“Όχι στους πλειστηριασμούς”- Ανοιχτή συζήτηση στην Τούμπα