Έγγραφη διαμαρτυρία υπέγραψαν και κατέθεσαν 81 επιβάτες στον σταθμάρχη της Λάρισας και της Αθήνας για τις συνθήκες στη γραμμή IC 57 του ΟΣΕ στις 24/6/2011. Οι επιβάτες των βαγονιών 3 και 4, της αμαξοστοιχίας IC 57 του ΟΣΕ, στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα,, διαμαρτύρονται την απουσία κλιματισμού , με αποτέλεσμα την έκθεση σε υπερβολική θερμότητα των επιβατών, για τις δεκάδες διπλοθεσίες που δημιούργησαν έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ των επιβατών και ανάγκασαν πολλούς επιβάτες να ταξιδεύουν όρθιοι, για την υπερβολική καθυστέρηση και τις συνεχείς στάσεις.
Ακόμη οι επιβάτες που υπογράφουν διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού που επιβαρύνει τους εναπομείναντες εργαζόμενους με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των επιβατών και την υποβάθμιση των τεχνικών υποδομών και την προφανή έλλειψη ασφάλειας.
Η επιστολή τους καταλήγει πως όλα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και την κατάργηση των εκπτώσεων σε ευπαθείς ομάδες , όπως στους στρατιώτες, τους επιβάτες άνω των 60 ετών, δημιουργούν προοπτικές κατάργησης του τρένου ως μέσο μεταφοράς των εργαζομένων.