Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η υπουργική απόφαση που μεταφέρει στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή παίρνεται λίγες ώρες μετά την προεδοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την απομάκρυσνη -εξαφάνιση δημοσίων εγγράφων. Όπως είναι γνωστό στην κατοχή του ΣΔΟΕ βρίσκονται στοιχεία και έγγραφα για υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος και σκανδάλων (Υποβρύχια, λίστα Λαγκαρντ)
“Στο Σ.Δ.Ο.Ε. υπάρχουν φάκελοι και στοιχεία για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για σκάνδαλα όπως αυτά των Υποβρυχίων, για την λίστα Λαγκάρντ κλπ. Για λόγους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εθνικές εκλογές, ζητάμε να μη γίνει χρήση της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος κατά την προεκλογική περίοδο. Να μη γίνει σε καμιά περίπτωση καταστροφή εγγράφου ή στοιχείου του Σ.Δ.Ο.Ε., επειδή θα μπορούσε να δημιουργήσει εικόνα συγκάλυψης και ενοχής από την απερχόμενη κυβέρνηση. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη βούληση να ολοκληρώσει όλες τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα με έσοδα από τη φοροδιαφυγή και να εγγυηθεί την διαφανή και αδιάβλητη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.” δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.