Τήνος: Αστυνομικές δυνάμεις εναντίον κατοίκων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Απρόκλητη και αναίτια επίθεση δέχτηκαν το πρωί της Τετάρτης από τις αστυνομικές αρχές κάτοικοι της Τήνου που διαμαρτυρήθηκαν στην περιοχή Πράσσα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Παρά την σύσσωμη αντίθεση της κοινωνίας της Τήνου και της δημοτικής αρχής η εταιρεία ‘ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ε.Π.Ε.’ αποφάσισε επανέναρξη των εργασιών.

Με εντολή του επικεφαλής της αστυνομίας το πρωί έγινε επίθεση εναντίον των κατοίκων που βρέθηκαν στο σημείο που πραγματοποιούνταν εργασίες ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες ακόμη και κατά την αποχώρηση τους από την περιοχή. Αυτή τη στιγμή συγκέντρωση πραγματοποιείται στο αστυνομικό τμήμα Τήνου όπου κάτοικοι και αλληλέγγυοι ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους. 

Να αναφερθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων αποφάσισε διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας για σήμερα Τετάρτη και Πέμπη προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων για τη συνέχιση των έργων της εταιρείας. Ήδη από χθες μεταφέρονταν στο νησί επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις για να συνδράμουν στο «έργο» της εταιρείας.

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου σε ανακοίνωση της σημειώνει πως «η εταιρεία Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ προκειμένου να συνεχίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, προχωράει στη σκυροδέτηση των βάσεών τους. Ας σημειωθεί ότι την πρώτη βάση την έριξαν εν μέσω καραντίνας και υπό τις απειλές των προστίμων».

«Στην Τήνο, το κράτος όχι μόνο αδιαφορεί για το λαϊκό αίσθημα που έχει εκδηλωθεί ηχηρά ενάντια στη βιομηχανία των αιολικών, αλλά επιστρατεύει και την καταστολή για να επιβάλλει στην τοπική κοινωνία τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των πολυεθνικών της ενέργειας με τις θυγατρικές τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση με την πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο συσστρατεύεται, αλλά και διευκολύνει τους επενδυτές στη ληστρική εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης.
Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Τηνίους και θα συναντηθούμε στα μέτωπα του αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης και του δημόσιου πλούτου» σημειώνεται ακόμη.

Φωτογραφίες από τη σελίδα στο facebook «Τήνος κατά των ανεμογεννητριών»

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Κοινού Τηνίων”: 

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από άλλα νησιά να φτάνουν σήμερα στην Τήνο προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών σκυροδέτησης των ανεμογεννητριών, της Ενεργειακής Κυκλάδων Ε.Π.Ε., στην θέση Πράσσα, αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου.

Είναι η δεύτερη φορά που μετακινούνται δυνάμεις της αστυνομίας για να συνδράμουν στον συγκεκριμένο ιδιώτη, καταστέλλοντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει επανειλημμένα δείξει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί της Τήνου. Είναι η δεύτερη φορά που ο δίκαιος αγώνας των Τηνιακών προκειμένου να προστατέψουν το νησί τους, χρήζει καταστολής για χάρη μιας εταιρείας.

Αυτή τη φορά όμως, δε διστάζουν να μετακινήσουν ολόκληρη ομάδα αστυνομικών από νησί σε νησί, την ίδια στιγμή που οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται, για να μην διαδοθεί ο νέος κορωνοΐός. Είναι άραγε η “επένδυση” της Ενεργειακής πιο πάνω κι από την δημόσια υγεία;

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”, ως ελάσσονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, οφείλει να είναι παρούσα για την επίβλεψη και την προστασία της δημοτικής έκτασης, στην περιοχή Πράσσα, και αυτό θα πράξει, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για την μετάδοση του ιού.

Επιπλέον, καταγγέλλει την παρουσία ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων στην Τήνο, στις υπηρεσίες μιας ιδιωτικής εταιρείας και συστρατεύεται με τον αγώνα της Τηνιακής κοινωνίας ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

ΟΙ “ΠΡΑΣΙΝΕΣ” ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ