Τέσσερις θάνατοι σε δύο μέρες από το ψύχος και αυτοσχέδια μέσα θέρμανσης

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μέρες εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας που συνεχίζει να πλήττει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Μία 63χρονη γυναίκα που ζούσε μόνη της σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση στην Κέρκυρα έχασε την Τετάρτη τη ζωή της από την επίδραση του ψύχους. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε από γείτονες που την αναζήτησαν ενώ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας ανέφερε πως «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».

Συνέχεια στο τραγικό περιστατικό έδωσε ακόμη μία τραγωδία στην Κομοτηνή με θύμα ένα κορίτσι επτά ετών που ζούσε στην περιοχή του συνοικισμού Αλάν Κογιού που διαμένουν Ρομά. Ο θάνατος της προήλθε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε από θερμαντικό σώμα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί. Ο πατέρας και τα έξι αδέλφια πρόλαβαν να βγουν από το παράπηγμα χωρίς να τραυματισμούν ενώ η μητέρα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα έξω από το παράπηγμα.

Σήμερα ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις και εντοπίστηκαν νεκροί από τα παιδιά τους στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού επί της οδού Βίκτωρος Ουγκό στο Μεταξουργείο. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διαμέρισμα 5ου ορόφου .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος ενδέχεται να φείλεται σε διαρροή γκαζιού από θερμαντικό σώμα, το οποίο είχε ανάψει το ζευγάρι για να ζεσταθεί η οικογένεια.

Στο σημείο εκτός από την πυροσβεστική, έφτασαν άνδρες της αστυνομίας και ψυχολόγος για να δει τα ανήλικα, ηλικίας 11 και 17, όπως και τον αδελφό τους, ο οποίος φέρεται να ειδοποίησε για το θάνατο τον γονιών του.