Συλλογή υπογραφών κατά της έξωσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Σε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών κατά της έξωσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού προχωρούν αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες της δομής αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον χώρο του Ελληνικού στην Αθήνα.

Για να υπογράψετε πατήστε εδώ.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα αλληλεγγύης:

«Η Ελληνική κυβέρνηση (πάλι μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.),  με επιστολή απειλεί με έξωση το Μ.Κ.Ι.Ε.έως 15 Μαρτίου 2020  χωρίς να προσφέρει καμία εναλλακτική λύση, αθετώντας τις κατά καιρούς δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσης και γνωρίζοντας καλά ότι αυτό συνεπάγεται και το ουσιαστικό τέλος του έργου μας, την εγκατάλειψη εκατοντάδων ωφελουμένων μας και την καταστροφή των φαρμάκων μας – αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ- που περιλαμβάνουν πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα πολύτιμα για την ζωή ασθενών μας.

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν όπως έκαναν και το 2018, το αίτημα μας να σταματήσει άμεσα η έξωση και την εξεύρεση λύσης από την Κυβέρνηση για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του Μητροπολιτικού Koινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Το Μ.Κ.Ι.Ε αποτελεί μια αυτό-οργανωμένη δομή αλληλεγγύης, που προσφέρει από το 2011 δωρεάν υπηρεσίες υγείας, φάρμακα, παιδικές τροφές και γάλατα προς όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη.

Το ιατρείο μας δεν χρηματοδοτείται από κανέναν και δεν έχει ζητήσει ποτέ χρηματοδότηση από κανέναν.

Αντιθέτως χιλιάδες πολιτών εντός και εκτός Ελλάδας μας στηρίζουν κάθε χρόνο, φέρνοντας μας φάρμακα και άλλα υλικά, τα οποία και διαθέτουμε δωρεάν στους ασθενείς μας. Συνολικά έχουμε βοηθήσει 8,000 συμπολίτες σε πάνω από 72,000 επισκέψεις. Κάθε μήνα αποστέλλονται 45-50.000 κουτάκια φάρμακα  σε δεκάδες δομές σε όλη την Ελληνική επικράτεια ανάμεσα τους δημόσια νοσοκομεία, δομές υγείας δήμων και κοινοτήτων, δομές φιλοξενίας προσφύγων κλπ.

Με λίγα λόγια κάνουμε 8 και πλέον χρόνια τη δουλειά που όφειλε

να κάνει το κράτος, στηρίζοντας στο έπακρο πλήρως εξαθλιωμένους πολίτες, που φέρνουν στο κατώφλι μας οι απάνθρωπες πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα της οικονομικής κρίσης.

Στηρίξτε την επιβίωση του

Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού !

Στηρίξτε την βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας!».