Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χιλιάδες διαδηλωτές με αφορμή την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σήμερα στις αντικυβερνητικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. 

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η πορεία των φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην κατάργηση του ασύλου, των κινημάτων που αντιτάσσονται στην περιβαλλοντική καταστροφή και τις εξορύξεις αλλά και των συλλογικοτήτων που υπερασπίζονται τις καταλήψεις, τους κοινωνικούς χώρους και τα δικαιώματα των προσφύγων. 

Στο άγαλμα Βενιζέλου κατέληξε η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου απ`όπου και ξεκίνησε.

Μέλη της ΛΑΕ, του ΜΕΡΑ 25, της Πακιστανικής κοινότητας, του ΣΕΚ και άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία και ακολούθησαν την πορεία που ηγούνταν οι φοιτητικοί σύλλογοι. 

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν επίσης φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης περικυκλωμένοι σε μεγάλο μέρος της πορείας τους από άνδρες των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας.

Η αστυνομία έκλεισε όλες τις εισόδους γύρω από το πανεπιστήμιο με κλούβες και διμοιρίες ενώ υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. 

Σε 33 προσαγωγές ατόμων που κατευθύνονταν στην συγκέντρωση ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής και του Ιερού Λόχου στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Δείτε φωτογραφίες: