Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση του Κορκονέα

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που είχε προκαλέσει την εξέγερση της νεολαίας που έφτασε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Ο Αλέξανδρος, άθελα του, σύμβολο κατά της αστυνομικής βίας, σήμερα θα ήταν 27 χρονών.

Σήμερα το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδριάζει για την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αλλά και για τη νομική βάση της υποχρεωτικής (χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ουσία) αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μειώνοντας την ποινή του σε μόλις 13 χρόνια και αποφυλακίζοντάς τον λίγες μέρες μετά την έκδοση της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΦΣΥΝ η εισαγγελέας του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου να ξαναδικαστεί μόνο ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Οι συνήγοροι του, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: “Η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς”. “Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας στο πλευρό της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, της μητέρας και της αδελφής του, αύριο θα υποστηρίξουμε την Αναίρεση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας εκείνα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: Δικαιοσύνη, Πραγματική Τιμωρία και Σεβασμό στη Μνήμη του 15χρονου παιδιού.”