Σόου κατά των καταλήψεων με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στο Κουκάκι

Ακόμα μια χολιγουντιανή επιχείρηση έστησε η ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας. Με κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας σε απευθείας σύνδεση με το Κουκάκι, οι δυνάμεις καταστολής «ξέπλυναν» τη «ντροπή» που προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών που ανακατέλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου τα κτίρια που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) στις οδούς Ματρόζου (45) και Παναιτωλίου (21), εισβάλλοντας σε αυτά παρουσία εισαγγελέα.

Αρχικά είχαμε εισβολή των αστυνομικών στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Με τη χρήση σιδηροτροχού άνοιξαν δίοδο που τους έδωσε τη δυνατότητα να εισέλθουν στο κατειλημμένο κτίριο. Τα άτομα εντός του κτιρίου πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύονταν με τις ασπίδες τους.

Οι αστυνομικοί αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ατόμων (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο). 

Ακολούθουσε και νέα αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου. Μετά το πέρας και αυτής, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις (πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες) ενώ όλοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί. 

Λίγη ώρα νωρίτερα και αφού προηγουμένως αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν τα δύο κτίρια, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ), οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., είχαμε 9 προσαγωγές.

Αλληλέγγυοι που έσπευσαν στην περιοχή κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για συγκέντρωση.

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ