Πτήσεις επιστροφής Ελλήνων πολιτών σχεδιάζουν οι πρεσβείες

Σε διακοπή όλων των πτήσεων εξωτερικού από και προς την Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής προσανατολίζεται σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα η κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές πρεσβείες στην Ευρώπη επιχειρούν να επικοινωνήσουν με όσους και όσες βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης και θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη και το ΥΠΕΞ σχεδιάζουν την πραγματοποίηση πτήσεων (από Μαδρίτη & Βαρκελώνη) για τον επαναπατρισμό ελλήνων πολιτών, κυρίως φοιτητών Erasmus, που εγκλωβίστηκαν από την αιφνιδιαστική διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με την Ισπανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Μαδρίτη οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα παρακαλούνται  να έρθουν άμεσα σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη προκειμένου να επικαιροποιηθεί σχετικός κατάλογος ενδιαφερομένων, αναφέροντας τα εξής: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας ή/και e-mail, καθώς και πόλη Ισπανίας σε οποία βρίσκονται.

Τα ανωτέρω στοιχεία μπορείτε να τα γνωστοποιήσετε είτε τηλεφωνικώς: (+34 91 564 46 53, +34 655 069 193) είτε καλύτερα μέσω e-mail ( grcon.mad@mfa.gr , gremb.mad@mfa.gr ).