Προκλητικές δηλώσεις Αχ. Μπέου κατά της Επιτροπής Πολιτών Βόλου-Διαμαρτυρία στο λιμάνι της ΑΓΕΤ

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχχιλέας Μπέλου καλώντας τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Βόλου που αγωνίζονται κατά της καύσης σκουπιδιών και ρύπανσης της πόλης «να το βουλώσουν» . Ο ίδιος χαρακτήρισε τους κατοίκους που αντιδρούν στην καύση «κομματόσκυλα και πολιτικάντηδες, διότι δυσφημούν και υποβαθμίζουν το Βόλο». Μάλιστα, «διαβεβαίωσε» ότι στην πόλη δεν υπάρχει αέρια ρύπανση.

«Έχω απευθύνει κατ’ επανάληψη έκκληση για να επικρατήσουν σύνεση και σοβαρότητα και να μην βλάπτονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, αλλά δυστυχώς η εξαλλοσύνη τους δεν αφήνει περιθώρια να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν. Αμφισβητούν αυθαίρετα και χωρίς αποδείξεις κορυφαίους επιστήμονες, τα αποτελέσματα μετρήσεων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και πιστοποιημένων, ελληνικών και ξένων, εργαστηρίων, που ΔΕΝ καταγράφουν αέρια ρύπανση, επικαλούμενοι διάφορες σοφιστείες και αίολα επιχειρήματα. Έτσι τώρα τους καλώ επιτέλους να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ και να προσπαθήσουν να καταλάβουν ότι τα μικροσυμφέροντά μιας χούφτας «ιδιαίτερων» τύπων δεν μπορούν να τεθούν υπεράνω του συνόλου της κοινωνίας» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βόλου.

Απαντώντας στις προκλήσεις του δημάρχου και συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις καύσεις σκουπιδιών η Επιτροπή Αγώνα Βόλου καλεί αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου σε διαμαρτυρία στις 6 μ.μ. Στο λιμάνι της ΑΓΕΤ.

Το κάλεσμα της Επιτροπής:

«Όχι άλλο πλοίο με σκουπίδια από την Ιταλία. Αύριο στις 18:00 καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου σε διαμαρτυρία για το νέο πλοίο που ξεφορτώνει σκουπίδια αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της ΑΓΕΤ.
Μαμά του Βόλου, που αγαπάς το παιδί σου και κάνεις το καλύτερο για αυτό, ΈΛΑ στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge! Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου! Όσο και να το καλοταϊσεις, να το καλοντύσεις, να το καλοσπουδάσεις, άμα αντί να αναπνέει καθαρό αέρα, "ταϊζεται" με διοξίνες, φουράνια, βαρέα μέταλλα, τι ωφελεί ό,τι και να του προσφέρεις; Η ενεργός συμμετοχή σου και η αντίδρασή σου σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στο παιδί σου και, στο κάθε παιδί της πόλης είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του κάνεις.
Μικροί, μεγάλοι ας σταματήσουμε αυτό το κακό που έρχεται από τη Νότια Ιταλία κι έχει καταστήσει την πόλη μας αποτεφρωτήρα της Νότιας Ευρώπης. Αν δεν το σταματήσουμε, οι άοσμες διοξίνες και οι οσμηρές ουσίες θα μας κατακλύζουν κάθε μέρα από εδώ και στο εξής.
ΌΛΟΙ Τετάρτη στις 18:00 στο λιμάνι της ΑΓΕΤ-Lafarge».