Πιο αριστερά δεν έχει!

Υπέρτιτλος

Από κόμματα δεν κατέχω πολλά πράγματα αλλά νομίζω πως, μετά από αυτά που είπε ο Τσίπρας την Τρίτη στη Χαλκίδα, αυτά που θα συζητηθούν στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν υποτιμώ τον καημό του άλλου για το τι θα γίνει με τις συνιστώσες, για το αν θα υπάρχουν λίστες και διάφορα άλλα απόλυτα βαρετά πράγματα, για εμένα που δεν κατέχω πολλά πράγματα από κόμματα, αλλά εντάξει ρε καρντάση, φτάνει με το μπίρι – μπίρι, θα το βαρεθεί το πόπολο και καλό είναι να μη βαρεθεί γιατί όλη αυτή η φάση που λες, για την κυβέρνηση της Αριστεράς, για το πόπολο γίνεται και όχι για να την αράξει σε καμία κυβερνητική καρέκλα η νυσταλέα κομματική γραφειοκρατία. 

Νομίζω πως αυτά που είπε ο Τσίπρας την Τρίτη στη Χαλκίδα, για τον εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων που εγκαταλείπονται από τους επιχειρηματίες, για το θεσμικό πλαίσιο που θα δίνει στους εργαζόμενους τις επιχειρήσεις που οι επιχειρηματίες θα πτωχεύουν, για να κρατήσει ζωντανή αυτή τη χώρα ο κόσμος της εργασίας, για να γίνει η «κοινωνία» απάντηση για το μέλλον των πιτσιρικάδων, ανοίγουν το νέο κύκλο για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο πυρήνας μίας εναλλακτικής διακυβέρνησης, μίας καλής διακυβέρνησης, όπου ο λαός θα κυβερνάει και η κυβέρνηση θα τον ακούει και θα τον υπακούει.

Ελπίζω ο Τσίπρας, φυσικά και η πλειοψηφία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, να τα πιστεύουν αυτά τα πράγματα και να μην μας πουλάνε παπά. Εντάξει προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κέντρο του κόσμου, προφανώς και υπάρχουν ιδέες, πράγματα, άνθρωποι, παραδόσεις, εγχειρήματα και βάλε εσύ ότι άλλο θες που είναι πιο αριστερά από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ πιο αριστερά από αυτά που είπε ο Τσίπρας την Τρίτη στη Χαλκίδα δεν έχει! Προφανώς και κάποια μέρα θ’ έρθουνε άλλα παιδιά με μάτια λέιζερ και μαλλιά τιρκουάζ, αλλά μέχρι τότε…

Θ. Μαρουλιάδης