Όταν το Δημόσιο ταυτίζεται με την βία των ΜΑΤ μάλλον υπάρχει πρόβλημα

Τις μνήμες του οργίου καταστολής των μαζικών διαδηλώσεων της περιόδου 2010-2012, ξυπνάει η προκλητική έφεση του Δημοσίου κατά της απόφασης του περασμένου Μαΐου που καταδίκαζε τα ΜΑΤ για την επίθεση στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο.

Ο ίδιος, καλύπτοντας μία από τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στις 15 Ιουνίου του 2011, δέχτηκε την επίθεση διμοιριών των ΜΑΤ ενώ βρισκόταν μέσα σε στοά τραβώντας φωτογραφίες και αναμεταδίδοντας την πορεία και τις επιθέσεις των αστυνομικών. Εξαιτίας της χρήσης κρότου λάμψης σε κλειστό χώρο και σε απόσταση αναπνοής από το προσωπό του ο Μανώλης Κυπραίος σήμερα είναι κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.

Όλα αυτά τα χρόνια, η υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου προστασίας του πολίτη που ανακάλεσε νόμους του 1943 και της χούντας, σύμφωνα με τους οποίους δικαιολογούνται μέχρι και οι θάνατοι διαδηλωτών σε περίπτωση καταστολής, λαϊκών κινητοποιήσεων, αλλά και μία περίεργη διάρρηξη που έγινε πριν 6 μήνες στο σπίτι του, δείχνουν ότι σε αυτή τη χώρα είναι κίνδυνος το να ζητάς να δικαιωθείς απέναντι στην απρόκλητη αστυνομική βία που έχεις υποστεί.

Ο Μανώλης είναι δυνατός και αντέχει στο άδικο. Η δικαιοσύνη άραγε πόσο άδικο αντέχει;

 

Ασκήθηκε η 2410/14-09-2020 έφεση του δημοσίου κατά της απόφασης Α8144/15-5-2020 που καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου. Εφτά μέτρα κ 20 σταθμά, από την "λαοπρόβλητη" κυβέρνηση του: "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας". Ο αγώνας συνεχίζεται… #ΕΛΑΣ #ΜΑΤ

— Emanuel Kypreos (@EmanuelKypreos) September 24, 2020