Ομόφωνο «όχι» στην έκδοση της Sharareh Khademi

Την μη απέλαση της Sharareh Khademi γνωμοδότησε η έδρα του Αρείου Πάγου όπου ομόφωνα δέχτηκε τυπικά και ουσιαστικά την έφεση της και αίρει την κράτησή της από τις φύλακες εφόσον δεν εκκρεμεί άλλη κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η Sharareh είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου Κομοτηνής που έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης στο Ιράν.

Έτσι, η Ιρανή πρόσφυγας και η κόρη της, θύματα ενδοοικογενειακής βίας παραμένουν στη χώρα μας καθώς το ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε ότι μια απόφαση επιστροφής της Sharareh Khademi θα εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της καθώς αντιμετωπίζει την ποινή της εκτέλεσης.

Στο άκουσμα της απόφασης η Sharareh είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Στη συνέχεια ήταν πολύ συγκινημένη». Παρούσες στο δικαστήριο αλληλέγγυες και μέλη της Καμιάς Ανοχής που πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση της Καμίας Ανοχής

Η Sharareh είναι ελεύθερη!
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη ΜΗ έκδοσή της στο Ιράν.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου τα χαμόγελα διαδέχονται τα κλάματα χαράς.
Η Sharareh αποφυλακίζεται. Πήραμε την αδελφή μας πίσω!

Ραντεβού αύριο Τετάρτη, στις 6 στα Προπύλαια, στη διαδήλωση ενάντια στο νέο προσφυγικό νομοσχέδιο. Για κάθε Sharareh και Diana που κινδυνεύουν να γυρίσουν πίσω σε εμπόλεμες ζώνες, καταπιεστικά καθεστώτα, κακοποιητικά περιβάλλοντα, φτώχεια και θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

πηγή: 3pointmagazine.gr