Νεκρή 65χρονη πρόσφυγας στην προσπάθεια να φτάσει στη Σάμο

To τελευταίο της «ταξίδι» προς την ελευθερία, για 65χρονη πρόσφυγα, ήταν αυτό από τα Μικρασιατικά παράλια προς το Κοκκάρι της Σάμου. Η γυναίκα απεβίωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανδρών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν σε βοήθεια, ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου για την Εφημερίδα των Συντακτών 

Η σορός της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/09/19) και οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό της. Για να διαπιστωθούν τα αίτια, θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Στην ίδια λέμβο επέβαιναν δεκατρείς ακόμη πρόσφυγες - μετανάστες οι οποίοι και δήλωσαν πως ο διακινητής πήδηξε από τη λέμβο στη θάλασσα με στόχο να διαφύγει της σύλληψης. Έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου από δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Σάμου.

Σήμερα και σε άλλο σημείο της Σάμου, σε παραλία του Όρμου Καρλοβάσου, εντοπίστηκε μία ακόμη λέμβος που μετέφερε σαράντα επτά πρόσφυγες .

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει εντόνως οι ροές προσφύγων προς τη Σάμο και τα λοιπά γειτνιάζοντα με την Τουρκία νησιά. Αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είτε οφείλεται στις αλλαγές που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την παραμονή των προσφύγων - μεταναστών στα νησιά, είτε αποτελεί ένα ακόμη μέσο πίεσης της γείτονος χώρας ώστε να εξασφαλίσει, όπως δημόσια δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, «την απαραίτητη στήριξη από την Ε.Ε.».