Να μην τους αφήσουμε να κάνουν την κρίση «ευκαιρία»

Την ανάγκη «να μην τους αφήσουμε να κάνουν την κρίση ευκαιρία» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά» τονίζοντας ότι ενώ «γινόμαστε μάρτυρες συγκλονιστικών πράξεων αλτρουισμού και γενναιοψυχίας απο πλευράς των γιατρών, των νοσηλευτών, χιλιάδων ανθρώπων που βάζουν το Γενικό Καλό πάνω από το ιδιοτελές συμφέρον τους» ταυτόχρονα «βλέπουμε και απαράδεκτες στάσεις από τους ισχυρούς της εξουσίας και του χρήματος». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης:

Η ανθρωπότητα δίνει έναν γενναίο αγώνα απέναντι στη πανδημία του κορωνοϊού. Με πρώτη γραμμή τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων συστημάτων Υγείας, προσπαθούμε να περιορίσουμε τις τραγικές συνέπειες μιας επιδημίας την οποία το ανθρώπινο είδος είχε πολλές γενιές να ζήσει.

Γινόμαστε μάρτυρες συγκλονιστικών πράξεων αλτρουισμού και γενναιοψυχίας. Είναι χιλιάδες αυτοί και αυτές που βάζουν το Γενικό Καλό πάνω από το ιδιοτελές συμφέρον τους, ακόμα και με κόστος για την υγεία τους. Βλέπουμε όμως και απαράδεκτες στάσεις από τους ισχυρούς της εξουσίας και του χρήματος. Από αυτούς που επιχειρούν να μετατρέψουν την κρίση σε «ευκαιρία», μετακυλύοντας το κόστος στους πολλούς και δημιουργώντας τους όρους για πιο σκληρή εκμετάλλευση μετά το τέλος της επιδημίας.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση παρά το ότι έλαβε γρήγορα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης:

 Αρνείται να θωρακίσει το ΕΣΥ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος.

Δεν παρέχει στο υγειονομικό προσωπικό τα προστατευτικά μέσα που είναι εκ των ων ουκ άνευ αυτή τη στιγμή.

Την ώρα που απαγορεύει την κυκλοφορία, επιτρέπει τον συνωστισμό εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν μέσα στην επιδημία.

Δίνει στους εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα ένα επίδομα πείνα 533 ευρώ, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες και επιδοτώντας ουσιαστικά τις απολύσεις.

Δίνει δώρα εκατομμυρίων στους καναλάρχες και τους κλινικάρχες, ενώ ταυτόχρονα λύνει τα χέρια της εργοδοσίας για να προβεί σε όργιο αυθαιρεσιών.

Διεξάγει μια γιγάντια επιχείρηση πολιτικάντικης προπαγάνδας και προσωπολατρίας για τον Μητσοτάκη.

Συνεχίζουμε συλλογικά, αλληλέγγυα και αποφασιστικά τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ενεργοί-ές, δεν αφήνουμε κανέναν/καμιά μόνο/η μέσα στην επιδημία. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιστεκόμαστε στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Διεκδικούμε άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και προστασία του κόσμου της εργασίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν την κρίση «ευκαιρία».