Μοτοπορεία διανομέων τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικών δράσεων των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό, διοργανώνει τη Δευτέρα η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων. Η μοτοπορεία θα ξεκινήσει στις 10:30 από τη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατία.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων υπενθυμίζει ότι με τους αγώνες των εργαζομένων αναδείχθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και υπήρξαν και νίκες. «Καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που δεν τους κατέβαλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κ.ά. Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου για βασικά αιτήματα μας (παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση & συντήρηση δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης τα οποία είναι υποχρεωμένοι να τα καταβάλλουν όλοι οι εργοδότες!» σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλώντας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις απέναντι στα συνεχόμενα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που χτυπάνε άμεσα τους μισθούς και τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην επέκταση των Αντεργατικών ΠΝΠ μέχρι το τέλος του 2020 (πρόγραμμα «Συν-εργασία», αναστολές συμβάσεων κτλ., που μειώνουν το μισθό μας, θεσμοθέτηση της απλήρωτης πρόσθετης εργασίας (υπερεργασία – υπερωρία), μείωση του Δώρου Χριστουγέννων (με άμεση συνέπεια πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι να λάβουν μειωμένο ΔΧ από 10% έως 50%!) και στην απαγόρευση των διαδηλώσεων - κατάργηση του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264.