Η Έδεσσα διεκδικεί τα νερά της

Η πόλη με τους καταρράκτες διεκδικεί τη διατήρηση του δημόσιου ελέγχου των υδάτων, ενώ καταδικάζει κάθε κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση Υδροηλεκτρικών Σταθμών

Αναλυτικά, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει νομικά τη διαχείριση των υδάτων της περιοχής γνωστοποιεί ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με επιστολή του στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Όπως επισημαίνει ο Δ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη, ο δήμος δεν έχει λάβει ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, «καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό».

«Όπως είναι φυσικό η τοπική κοινωνία της Έδεσσας δεν μπορεί να δεχθεί τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού από οποιονδήποτε ιδιώτη και με αποκλειστικό γνώμονα την παραγωγή ενέργειας, γεγονός που θα υποβαθμίσει και θα δυναμιτίσει τον συνολικό αναπτυξιακό ρόλο του ποταμού στην περιοχή» προσθέτει ο κ. Γιάννου.

Πηγή: thepressproject.gr