Επίθεση φασιστών σε φίλους της Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας μετά τον αγώνα στην Σταυρούπολη

Φασιστική επίθεση δέχτηκαν χθες Σάββατο φίλοι της “Προοδευτικής ΈκρηξηςΤούμπας” μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας με τις “Ελπίδες Σταυρούπολης” στο ΕΑΚ Σταυρούπολης.

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα 40 άτομα με κράνη, καδρόνια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους μπήκαν στο γήπεδο και φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία επιτέθηκαν σε 30 φίλους της Προοδευτικής που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις κερκίδες του γηπέδου. Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να τραυματιστούν δύο άτομα στο κεφάλι και στα πόδια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση τους δεν κρίνεται σοβαρή. Να σημειωθεί ότι το γεγονός δεν είχε σχέση με αγωνιστικά θέματα.

Σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας αναφέρει: 
«Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά..

Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το "μακεδονικό". Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Άμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.

Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε..

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας».

*Φώτο αρχείο από την Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας