Εισαγγελική έρευνα για τα μαντζούνια του Βελόπουλου

Εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί για τη διαφήμιση του Κυριάκου Βελόπουλου, για το προϊόν «Βυζαντινόν», που δήθεν προστατεύει τους πολίτες από τον κορονοϊό, κατόπιν αναφοράς του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Βασίλειος Πλιώτας διαβίβασε την αναφορά στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στην αναφορά του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι οι ισχυρισμοί Βελόπουλου για δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, αποβλέπουν στην αύξηση των πωλήσεων από τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας, που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση όσους τον εμπιστευτούν και κατ' επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία, σημειώνει ο Σύλλογος Φαρμακοποιών.

Φάκελος από ΕΣΡ

Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχημάτισε φάκελο και κάλεσε σε ακρόαση την εταιρία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ALERT.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALERT μετέδωσε, κατά την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη», ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσε σε εμπορικό προϊόν (αλοιφή χεριών), αποκαλούμενο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ», ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (το αγοράζουν και) το χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 10.30. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

Πηγή: efsyn.gr