Ειδική συνεδρίαση για το Airbnb στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης μετά από την καμπάνια της Πόλης Ανάποδα

Ψήφισμα με 800 υπογραφές κατέθεσαν το πρωί της Τετάρτης μέλη της «Πόλης Ανάποδα» στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή ζητώντας να συζητηθεί το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της αύξησης των ενοικίων, είτε σε ειδική συνεδρίαση είτε στην επόμενη τακτική συνεδρίαση. Η ειδική συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ξεκινήσαμε μία καμπάνια εδώ και κάποιο διάστημα με συγκέντωση υπογραφών ζητώντας να ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του κανονισμού λειτουργίας με βάση το οποίο δημότες του Δήμου μπορούν να ζητήσουν να συζητηθεί θέμα αρμοδιότητας του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το αίτημα είναι να πάρει ο Δήμος πρωτοβουλίες για να προστατευθούν οι ενοικιαστές από την ανεξέλεγκτη αύξηση των ενοικίων και να ζητήσει από την κεντρική διοίκηση να ενεργοποιήσει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τους περιορισμούς της βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπονται από τον νόμο 4472/17. Ήδη, πάνω από 800 συμπολίτες/ισσες έχουν συνυπογράψει  το παραπάνω κάλεσμα και ελπίζουμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο» δήλωσε ο επικεφαλής της «Πόλης Ανάποδα» Αντώνης Γαζάκης καταθέτοντας το ψήφισμα. Επιπλέον αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάτοικοι της πόλης στην εύρεση σπιτιού ειδικά στο κέντρο της πόλης.

«Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς δημότες μας. Είναι άληθεια ότι οι τιμές έχουν εκτιναχθεί αλλά πρέπει οι ειδικοί θα πρέπει να εξετάσουν εάν πράγματι η αύξηση των ενοικίων οφείλεται στο Airbnb. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από δικό σας αίτημα και την κινητοποίηση έχει αποφασίσει να κάνει ενημερωτική συνεδρίαση στις 4 Μάρτη και ανάλογα με αυτή την ενημερωτική συνεδρίαση, τότε θα τεθεί το ζήτημα σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.