Έφυγε από τη ζωή ο Κλέαρχος Τσαουσίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947, πέθανε, το πρωί της Τρίτης, σκορπώντας θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο.

Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή (τμήμα ΙΞΓ&Φ) του ΑΠΘ από το 1965 ως το 1968 και (μετά από αναγκαστική διακοπή) από το 1974 ως το 1976.

Την ίδια περίοδο, '74 - '76, διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.
Ο  Κλέαρχος Τσαουσίδης συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του 114 και του 15%.

Από την πρώτη στιγμή συμμετείχε ενεργά στην αντιδικτατορική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής - Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φερραίου.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Πολύτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, το Νοέμβριο του 1973. Συνελήφθη επανειλημμένα και κακοποιήθηκε από τη χουντική ασφάλεια της Θεσσαλονίκης.

Μετά την πτώση της δικτατορίας πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την αποχουντοποποίηση της Φιλοσοφικής Σχολής. Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του ΔΣ του μεταδικτατορικού φοιτητικού συλλόγου της φιλοσοφικής σχολής (74-76).

Αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία ήδη από τα χρόνια της χούντας γράφοντας στη "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Μετά τη δικτατορία διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και δημοσιογράφος των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ. Υπήρξε επίσης διευθυντής του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο "Mega Channel" (γραφείο Θεσ/νίκης) και το 1991 επανήλθε στα "ΝΕΑ". Το 1993 οργάνωσε και διεύθυνε ως το 1995, το ραδιοσταθμό ΖΗΤΑ (τοπικό, συνεργαζόμενο με το SKY). To 1995 ανέλαβε Διευθυντής Σύνταξης στη "ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ" της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ". Το 1997 (Φεβρουάριος) ανέλαβε διευθυντής του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Κατά περιόδους συνεργάστηκε με τους ραδιοσταθμούς ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και Antenna.

Μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθως και του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το καλοκαίρι του 1995 εκλέχτηκε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Το 1995 η ΕΣΗΕΜ-Θ τον εξέλεξε εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ (τριετής θητεία).

Διετέλεσε μέλος (με υπόδειξη της ΕΣΗΕΜ-Θ) του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου και μέλος του Προεδρείου της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Μέχρι την τελευταία του στιγμή αρθρογραφούσε με τον δικό του μαχητικό τρόπο στην Αυγή και το Dailythess.

Οι συναγωνιστές και οι σύντροφοί του εκφράζουν τα βαθειά τους συλλυπητήρια στην ακούραστη συντρόφισσα της ζωής του Τατιάνα και στην αγαπημένη του κόρη Μαρία.

Η πολιτική κηδεία του Κλέαρχου Τσαουσίδη θα γίνει αύριο, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στα κοιμητήρια Αναστάσεως Του Κυρίου.