Το DINAMOpress από την Ιταλία ζητά την αλληλεγγύη μας

To DΙΝΑΜΟpress είναι ένα ανεξάρτητο μέσο μαζικής ενημέρωσης που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 στην Ρώμη μέσα από την συνεργασία διάφορων κοινωνικών χώρων, επαγγελματιών δημοσιογράφων, πανεπιστημιακών ερευνητών, video maker και ακτιβιστών.

Εστιάζει στην αφήγηση και την εμβάθυνση σημαντικών θεμάτων που αφορούν το παρόν: στην πολιτική σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο, στην εργασιακή επισφάλεια και την εκμετάλλευση, στον φεμινισμό, σε ζητήματα έκτακτης ανάγκης σχετικά με τον ρατσισμό και τον φασισμό, στη ζωή των νέων, σε κινηματογραφικές και μουσικές παραγωγές, στο μεταναστευτικό ζήτημα σε διεθνή κλίμακα, σε οικολογικά ζητήματα, σε πορείες και κινητοποιήσεις, στα κοινά αγαθά.

Δίνει φωνή στις κοινωνικές συγκρούσεις που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και στα συνεργατικά και αλληλέγγυα εγχειρήματα που οικοδομούν ένα άλλο παρόν. Ο πυρήνας της συντακτικής του ομάδας είναι νέοι άνθρωποι, γεμάτοι πάθος και ενέργεια, με έδρα την Ρώμη, αλλά συνεργάζεται σε σημαντικό βαθμό και με άλλες πόλεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Μέχρι τώρα το εγχείρημα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο, μέσα από συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού. Χάρη στις προσπάθειες  πολλών και διαφορετικών ανθρώπων κατάφερνε να συλλέγει μικρά χρηματικά ποσά που βοηθούσαν στην κάλυψη των αναγκαίων εξόδων που εξασφάλιζαν την καθημερινή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας το DINAMOpress αποφάσισε να κάνει ένα βήμα μπροστά και ζητά την στήριξή μας μέσω crowdfunding. Η απόφαση αυτή ήταν συνάρτηση πολλών παραγόντων: η δουλειά που γίνεται αυξήθηκε σε ποσότητα και ποιότητα, οι προτροπές για να καλυφθεί το κενό της mainstream ενημέρωσης  βρήκαν τον δρόμο προς την πραγμάτωσή τους, ο αριθμός των θεμάτων και των εκδηλώσεων που καλύπτονται -εντός και εκτός της πόλης της Ρώμης- αυξήθηκε και μαζί του αυξήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες και οι άνθρωποι στους οποίους φτάνει, γεγονός που μαρτυράτε από την άνοδο της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας αλλά και την αύξηση των επαφών που την ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Ταυτόχρονα όμως, την πενταετία αυτή, το καθιερωμένο τοπίο ενημέρωσης επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, αφού τα mainstream μέσα δίνουν πλέον βήμα και φωνή μόνο σε ότι ευθυγραμμίζεται σε κυβερνητικές λογικές. Στο πλαίσιο αυτό η αναγκαιότητα των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης είναι όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη αφού παρέχουν ορατότητα σε μια άλλη εκδοχή της πραγματικότητας και  σε άλλες ερμηνείες των γεγονότων ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αποτελεσματικά εργαλεία που δεν θέλουν να επαναπαυθούν στο υπάρχον αλλά συνεχίζουν να μάχονται.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την καμπάνια θα χρησιμοποιηθούν για την διεύρυνση και την βελτιστοποίηση του ιστότοπου έτσι ώστε να είναι φιλικότερος προς τον χρήστη, να διευκολύνεται η ανάγνωση αλλά και η έρευνα. Επιπλέον θα διευκολύνουν στο να ανοίξουν νέες θεματικές αλλά και θα στηρίξουν την συντακτική ομάδα που αποτελείτε από νέους ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες επισφάλειας.

Το alterthess.gr στηρίζει κάθε προσπάθεια για εναλλακτική ενημέρωση, κόντρα στα κυρίαρχα media που σε συνεργασία με τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας διαμορφώνουν δεκαετίες τώρα την δική τους ατζέντα δημόσιας συζήτησης. Στηρίζει κάθε προσπάθεια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να δώσουν φωνή σε αυτούς που δεν έχουν.

Υπερασπίσου την ανεξάρτητη ενημέρωση συμμετέχοντας κι εσύ στο crowdfunding για την στήριξη του DinamoPress!

***

Η σελίδα του crowfunding  (σε ιταλικά και αγγλικά): https://www.produzionidalbasso.com/project/sostieni-dinamopress/

Για κείμενα που θέλουν να στηρίξουν την καμπάνια, ή για γνώμες σχετικά με το γιατί επιλέγετε να στηρίξετε την καμπάνια γράψτε στο dinamozine@gmail.com κάντε ένα tweet  @DinamoPress ή μια ανάρτηση στο www.facebook.com/dinamopress.