Αύριο ή μεθαύριο η απόφαση για τον Μπερλουσκόνι

Στο εδώλιο

Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται εν τέλει η ετυμηγορία του ιταλικού Αρείου Πάγου σχετικά με τις κατηγορίες της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ανώτατοι δικαστές της χώρας πρόκειται να αρχίσουν να εξετάζουν σήμερα την υπόθεση, αλλά, λόγω του πολυσύνθετου χαρακτήρα της, δεν θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους πριν από αύριο το απόγευμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα δοθεί άδεια αποκλειστικά και μόνο για να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις την ώρα της ανάγνωσης της ετυμηγορίας.

Χθες το απόγευμα, μέλη του «μοβ κινήματος» που εναντιώνεται εδώ και χρόνια στην πολιτική του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πραγματοποίησαν συμβολική διαδήλωση έξω από το 'Αρειο Πάγο της Ρώμης με την οποία ζήτησαν «να κριθεί ανεπηρέαστα και αμερόληπτα ο Καβαλιέρε, όπως όλοι οι άλλοι ιταλοί πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καταδικάσθηκε από το εφετείο του Μιλάνου σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία παραγράφονται) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Αν η απόφαση αυτή επιβεβαιωθεί και από τους ανώτατους δικαστές της Ρώμης, ο κ. Μπερκουσκόνι αναμένεται να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο της χώρας.