Αστυνομικός σκότωσε εν ψυχρώ γυναίκα στο Τέξας (βίντεο)

Ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικός σκοτώνει γυναίκα με πέντε σφαίρες προκαλεί εκ νέου συζητήσεις στις ΗΠΑ για την αστυνομική βία.

Ο αστυνομικός στο Τέξας φαίνεται στο βίντεο να λογομαχεί με την Αφροαμερικανή, ενώ προσπαθεί να τη συλλάβει και στο τέλος βγάζει το πιστόλι του, την πυροβολεί πέντε φορές και εκείνη πέφτει νεκρή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από την αστυνομία του Μπέιταουν ο αστυνομικός περιπολούσε σε σύμπλεγμα κατοικιών στο προάστιο του Χιούστον όταν είδε μία γυναίκα που γνώριζε από το παρελθόν.

Το θύμα έχει ταυτοποιηθεί ως η 45χρονη Πάμελα Σαντέι Τέρνερ, ενώ, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία είχε διάφορα εντάλματα.

Το επίμαχο βίντεο

Στη λήψη από κινητό τηλέφωνο η γυναίκα ακούγεται να φωνάζει ότι περπατάει προς το σπίτι της και να λέει στον αστυνομικό ότι την παρενοχλεί.

Ο αστυνομικός φαίνεται να προσπαθεί να περάσει χειροπέδες με την 45χρονη να τον ρωτάει «γιατί», ενώ αμέσως μετά πέφτει στα γόνατα και του φωνάζει «είμαι έγκυος».

Οι δυο τους συνεχίζουν να παλεύουν και, στο τέλος του βίντεο, ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και την πυροβολεί πέντε φορές.

Η εκδοχή της αστυνομίας, που δεν έχει δώσει τα στοιχεία του στελέχους της στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι η γυναίκα προσπάθησε να πάρει το τέιζερ από τον αστυνομικό. 

Οι συγγενείς της Τέρνερ, η οποία έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια, αναφέρουν ότι οι αρχές της περιοχής δεν τους έχουν δώσει καμία λεπτομέρεια για τον φόνο της 45χρονης.

Η αδελφή της, μάλιστα, ανέφερε ότι η Τέρνερ γνώριζε τον αστυνομικό από τη γειτονιά και πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε προσπαθήσει να τη συλλάβει.

Ήδη στα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διατυπωθεί οργισμένες διαμαρτυρίες για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, ενώ στο σημείο του φόνου πραγματοποιήθηκαν  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι αναζητείται ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο ώστε να… βοηθήσει με τις έρευνες, όμως, δήλωσε ότι ήταν «ατυχές» το γεγονός ότι δημοσιοποίησε τις εικόνες. 

Πηγή: efsyn.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο: