Απέσυρε το ΚΙΝΑΛ την αφίσα μετά από αίτημα του Δ. Κουσουρή

Να αποσυρθεί η αφίσα του ΚΙΝΑΛ, στην οποία γίνεται αναφορά στη φασιστική επίθεση εναντίον του το 1998 με σχετικό κάλεσμα στο Εφετείο, ζήτησε ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξήγεί το σκεπτικό του λέγοντας πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει ευθύνη για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τη συγκάλυψη της εναντίον του επίθεσης το 1998, όταν ήταν στέλεχος της ΕΑΑΚ και της ΕΦΕΕ.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφερα πάντοτε βαρέως την ετικέτα του θύματος της φασιστικής βίας ήταν γιατί, μεταξύ άλλων, αποτελεί στοιχείο μιας δημόσιας εικόνας που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ανεξάρτητα από τη δική μου βούληση, εμπειρία και αντίληψη. Παραμονές της απόφασης για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, μου έλαχε να δω μια φωτογραφία και το όνομά μου ακόμα και σε αφίσα του ΚΙΝΑΛ που καλεί στην αυριανή συγκέντρωση της Τετάρτης -κάτι για το οποίο ούτε ρωτήθηκα, ούτε συναίνεσα. Επειδή, για λόγους που εξήγησαν ήδη στα σόσιαλ μήντια πολλοί φίλοι και σύντροφοι, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998, ζητώ από το ΚΙΝΑΛ να αποσύρει τη συγκεκριμένη αφίσα» σημειώνει καλώντας αύριο στο Εφετείο Αθηνών.

Το ΚΙΝΑΛ απέσυρε μετά από το αίτημά του την αφίσα.