Αντιφασίστες οπαδοί/ φίλαθλοι ΠΑΟΚ: «Στις κερκίδες μας δεν χωράει ο φασισμός»

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει οπαδό του ΠΑΟΚ να ασκεί με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο εκφοβισμό σε έναν αλλοδαπό πολίτη, αναγκάζοντας τον να κάνει το σταυρό του παρά τη θέληση του.

Εκτός από τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο ο οποίος αντέδρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωση εξέδωσαν και οι αντιφασίστες οπαδοί και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Οι «Αντιφασίστες οπαδοί/ φίλαθλοι του ΠΑΟΚ» βάζουν στη θέση του τον άνθρωπο που πούλησε νταηλίκι σε ένα ανυπεράσπιστο άνθρωπο που έντρομος γνώρισε από πρώτο χέρι τι θα πει φασιστική νοοτροπία και ζητούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ «να πράξει το αυτονόητο».

«Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των αντιφασιστών οπαδών του ΠΑΟΚ και καλούν την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τιμήσει την ιστορία του Συλλόγου και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, πράττοντας το αυτονόητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τους Αντιφασίστες οπαδοί/ φίλαθλοι ΠΑΟΚ:

"Ο οπαδός ενός Συλλόγου, που ιδρύθηκε από ανθρώπους κατατρεγμένους και βασανισμένους από τις φασιστικές πρακτικές μιας ντόπιας και ξένης γενικευμένης μισανθρωπιάς, δεν μπορεί να μοιράζεται την ίδια θέση σε καμιά κερκίδα, σε κανένα πέταλο με υπανθρώπους και φασισταριά.

Θέλετε δεν θέλετε ορισμένοι, πρέπει να καταλάβετε πως ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών τιμώντας τις 94χρονες προσφυγικές καταβολές του, είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται την αντιρατσιστική και αντιφασιστική νομοτελειακή ταυτότητά του.

Αντιληφθείτε, πως το να ορίζεται ο ΠΑΟΚτσής, ως αντιφασίστας, δεν αποτελεί ούτε κομματική ιδιότητα, ούτε υστερόβουλη εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων. Αποτελεί απόδειξη ανθρωπισμού.

Περίμενουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τιμώντας το παρελθόν και την ιστορία του Συλλόγου, όπως και την αξιοπρέπεια του κόσμου που υπηρετεί, να πράξει το αυτονόητο".