Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Β. Ρέστης

Κατηγορεί τους συνεργάτες του για εξαπάτηση

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε  ο εφοπλιστής Β. Ρέστης ζητώντας από τους αρμόδιους δικαστές να αξιολογήσουν υπέρ του, το γεγονός ότι κατέβαλε (με τους νόμιμους τόκους και έξοδα 400.000) το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ που φέρεται ως ζημία της τράπεζας FBB - συμφερόντων του ιδίου -  από την οποία  εκταμιεύθηκε ισόποσο δάνειο, που εμφανίζεται να κατέληξε σε δικές του εταιρείες. 

Ο Β. Ρέστης υποστηρίζει πως δεν είναι ύποπτος φυγής και πως κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή της τράπεζας για λόγους ηθικής τάξεως τα οποία, όπως τονίζει, πρόκειται να τα διεκδικήσει από τους δύο πρώην συνεργάτες του που τον εξαπάτησαν. Ο εφοπλιστης κατηγορεί ως υπεύθυνο τον καταζητούμενου συγκατηγορούμενό του Αναστάσιο Πάλλη εναντίον του οποίου έχει στραφεί δικαστικά.

Στην απολογία του ο Βίκτωρ Ρέστης , αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίμαχη δανειακή σύμβαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εφοπλιστής κατηγορείται για το επίμαχο δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ το οποίο χορηγήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην εταιρεία AAM HOLDINGS S.A με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. Ως εκπρόσωπος της εταιρείας εμφανίστηκε ο επίσης καταζητούμενος Δημήτρης Καλλιμάνης. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, μοναδικός μέτοχός της ήταν η εδρεύουσα στο Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών εταιρεία με την επωνυμία EUROINVEST ENTERPRISES LIMITED, με νόμιμο εκπρόσωπό της τον Αναστάσιο Πάλλη.