in

70.000 θαλάσσιες χελώνες υπό εξαφάνιση αποθέτουν αυγά στις άδειες λόγω καραντίνας παραλίες

70.000 θαλάσσιες χελώνες υπό εξαφάνιση αποθέτουν αυγά στις άδειες λόγω καραντίνας παραλίες

Ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς περιορισμού, οι θαλάσσιες χελώνες Olive Ridley (Λεπιδόχελυς του Eιρηνικού) επιστρέφουν στις ακτές της Ινδίας.

70.000 θαλάσσιες χελώνες Olive Ridley γεμίζουν την Odisha Rookery, μια παραλία στην Ινδία, για να φτιάξουν μαζικά φωλιές στο φως της ημέρας.

Ενώ αυτό το ετήσιο γεγονός είναι συνήθως μεγάλο τουριστικό θέαμα, οι Ινδοί βρίσκονται εν μέσω 21ήμερου κατ’ οίκον περιορισμού.

Τώρα οι αρχές δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν τόσο σκληρά για να προστατέψουν τα εκκολαπτήρια από την ενοχλητική ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

Αυτά τα εκκολαπτήρια είχαν υποστεί σοβαρές καταστροφές την προηγούμενη χρονιά από τον τυφώνα Titli, που είχε σταματήσει τις Olive Ridley από το να αναπαραχθούν σε κανονικά επίπεδα.

Όταν περασε η καταιγίδα, η Διεύθυνση Δασών της Ινδίας μπόρεσε να μαζέψει τα συντρίμια και να προετοιμάσει τις ακτές για τη θριαμβευτική επιστροφή των χελώνων,

Τα εκκολαπτήρια είναι σημαντικά επειδή προστατεύουν τα αυγά κατά το κρίσιμο στάδιο της εμφώλευσης. Με τη βοήθεια ψαράδων και άλλων εθελοντών, κρατούν μακριά τους σκύλους και άλλους θηρευτές.

Όταν εκκολαφθούν οι χελώνες και αρχίσουν να κινούνται προς τον ωκεανό, το ποσοστό επιβίωσής τους μειώνεται εξαιτίας των πουλιών και άλλων θαλάσσιων όντων που ψάχνουν για ένα γρήγορο γεύμα.

Μία ακόμη μεγαλύτερη απειλή της ύπαρξής τους είναι τα δίχτυα των εμπορικών αλιευτικών σκαφών. Φέτος, η ινδική κυβέρνηση παρέταξε δικά της σκάφη για να απομακρύνουν τους επαγγελματίες αλιείς.

Τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός των χελώνων Olive Ridley φωλιάζουν στις ινδικές ακτές, σύμφωνα, με τον Οργανισμό για την Άγρια Ζωή της Odisha.

Μία μόνο χελώνα Olive Ridley μπορεί να γεννήσει μέχρι 100 αυγά προτού επιστρέψει στη θάλασσα. Όταν ενηλικιωθεί φτάνει τα 70 εκατοστά.

Πηγή: returntonow.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σ. Τσιόδρας: 31 νέα κρούσματα, 2.145 συνολικά, 99 θάνατοι

Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το «Πόρτο Καρράς» έναντι 205 εκατ. ευρώ