in

Χέρι-χέρι Δήμαρχοι και Μιχελάκης για την διάλυση της αυτοδιοίκησης

Χέρι-χέρι Δήμαρχοι και Μιχελάκης για την διάλυση της αυτοδιοίκησης

«Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε τη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με σκοπό τη συζήτηση των λεπτομερειών του νέου εκλογικού νόμου που προορίζεται να εφαρμοστεί στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.»

«Νομιμοποίηση» στις προτάσεις Μιχελάκη, για έναν νέο εκλογικό στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έδωσε η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μετά την συνάντηση της με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Ασκούνης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ εντάσσει τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σε μια γενικότερη ατζέντα, που αφορά την «αναβάθμιση» του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο βίο και ειδικότερα στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

Βασικός πυρήνας της πρότασης Μιχελάκη είναι ο διαχωρισμός Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της κατάθεσης διαφορετικού ψηφοδελτίου. Με μια απλή μετάφραση των λεγόμενων του κ. Μιχελάκη, η πρόταση αυτή μετατρέπει τους δημάρχους σε managers, που δέχονται και προσαρμόζουν τις επιλογές της κυβέρνησης, αναιρώντας την πολιτική ανεξαρτησία αυτών.

Όλα για το μνημόνιο

Η δεξιά πλατφόρμα των Δημάρχων στηρίζει πολιτικά τον υπουργό εσωτερικών, που λίγους μήνες πριν τις εκλογές, κάνει αλλαγές για να γλυτώσει όσους περισσότερους δήμους γίνεται από τα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχοντας για «σιγουράκι» την σύμπραξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των λοιπών συγγενών πολιτικών δυνάμεων, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως θα είναι πιο εύκολη η διαμόρφωση μιας «λειτουργικής πλειοψηφίας» σε αρκετά δημοτικά συμβούλια σε σχέση με τις δυνάμεις της αριστεράς.

Με βάση τις κεντρικοπολιτικές συνθήκες της χώρας, οι Δήμαρχοι της χώρας ξεχνάνε μέσα σε μια νύχτα τις κόκκινες γραμμές που χάραξαν στο παρελθόν, ενάντια στις περικοπές και στις απολύσεις στους Δήμους λόγω μνημονίου, και συντάσσονται πλήρως στο πλευρό του Γ. Μιχελάκη και της κυβέρνησης Σαμαρά, με στόχο την πολιτική τους επιβίωση ενόψει εκλογών.

Στο παιχνίδι και οι 5 «κεντρώοι»

Υπέρ των αλλαγών δηλώνουν και οι λεγόμενοι μεταρρυθμιστές ( βλέπε Μπουτάρης και Καμίνης) καθώς ακολουθούν την ρήση: κάθε αλλαγή σε καλό, κουβέντα να γίνεται. Οι 5 δήμαρχοι που έχουν δημιουργήσει μια «κεντρώα» πλατφόρμα στην Κεντρική Ένωση Δήμων και με δημοσίευση πολιτικών κειμένων, δηλώνουν διαχρονικά υπέρ της «απολιτικ» ατζέντας στην αυτοδιοίκηση έχοντας κατά νου ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που σταυρώνει καθημερινά το πολιτικό σύστημα.

Βέβαια, το παράδοξο είναι πως οι «κεντρώοι» και μεταρρυθμιστές Δήμαρχοι, εξελέγησαν με μια μεγάλης διάρκειας και οικονομικού κόστους πολιτική καμπάνια, της οποίας τα έξοδα καλύφθηκαν κατά 100% από τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Οι συνειρμοί για μαύρα ταμεία κομμάτων, εξοπλιστικά προγράμματα, SIEMENS και τα λοιπά είναι απλά τυχαίοι…

Ι.Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πόρτα ΔΝΤ. Του Γιάνη Βαρουφάκη

Στον Λευκό Πύργο σήμερα ο Τσίπρας