in

Ατύχημα σε φορτηγό με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός.

Ατύχημα σε φορτηγό με φορτίο της Ελληνικός Χρυσός.

Ατύχημα σε φορτηγό που κουβαλούσε κοντέινερ της Ελληνικός Χρυσός με υλικό από τις εγκαταστάσεις της στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην παλιά εθνική οδό από την Ρεντίνα προς την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με  πληροφορίες τα λάστιχα του φορτηγού πήραν φωτιά. Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει αποσυνέδεσε τον τράκτορα από το υπόλοιπο φορτηγό και στο σημείο προσήλθε γρήγορα η πυροσβεστική η οποία έσβησε τη φωτιά. Αυτή την στιγμή κάτοικοι του Δήμου Βόλβης έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την αστυνομία. Στο δελτίο αποστολής αναφέρεται ότι το υλικό του κοντέινερ ήταν θειούχος μόλυβδος και ότι προορισμός του φορτηγού ήταν η Θεσσαλονίκη. Για το ατύχημα σχηματίζεται δικογραφία.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από στελέχη της περιοχής και της Χαλκιδικής καθώς και από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου.

Να σημειωθεί ότι ήδη φόβοι εκφράζονται από κατοίκους στο ενδεχόμενο το ατύχημα να ήταν πιο σοβαρό αν σημειωνόταν ανάφλεξη και του υλικού κοντά σε κατοικημένη περιοχή (Σταυρός) ή κοντά στο στρατόπεδο της Ρεντίνας, περιοχές απ`όπου και πέρασε.

Το κοντέινερ παραμένει στον χώρο του ατυχήματος όπου φυλάσσεται από την ΕΛ.ΑΣ. σε αναμονή των υπευθύνων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» να προβούν στην απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου. Πριν λίγη ώρα πραγματογνώμονας της πυροσβεστικής και επιθεωρητές περιβάλλοντος βρέθηκαν στο σημείο. Αναμένεται να μεταφερθεί το φορτίο σε χώρο της εταιρίας όπου και θα παρθούν δείγματα που θα πιστοποιούν τη σύνθεση του υλικού”

“Σύμφωνα με το δελτίο αποστολής το φορτίο είναι θειούχος μόλυβδος και ο προορισμός του ήταν η Balkan Logistics στην Θεσσαλονίκη. Το γεγονός ότι το φορτίο δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί οφείλεται στο ότι η εταιρεία δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη της ως όφειλε” τονίζει ο Β. Ναούμ δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βόλβης.

Να υπενθυμίσουμε, ότι και τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί στη Ρεντίνα ατύχημα με φορτηγό, που μετέφερε αρσενοπυρίτη για λογαριασμό της ίδιας εταιρίας.Μέρος του τοξικού φορτίου είχε διαρρεύσει στο περιβάλλον, προκαλώντας ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις του ατυχήματος στο περιβάλλον αλλά και την απουσία ελέγχων σχετικά με την μεταφορά επικίνδυνου υλικού. Δεύτερο ατύχημα σε φορτίο της εταιρείας είχε προκληθεί στις 5 Οκτωβρίου όταν  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο καπετάνιος του πλοίου paris  της ΜSC που μεταφέρει συμπυκνώματα μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός  αρνήθηκε να φορτώσει containers με φορτίο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός καθ`ότι διαπιστώθηκε σε κάποια από αυτά διαρροή τοξικών. Για την υπόθεση της Ρεντίνας σχηματίζεται δικογραφία από την αστυνομία ενώ για αυτή της διαρροής τοξικών στο λιμάνι διενεργείται προκαταρτική εξέταση από το λιμενικό σώμα. 

“Αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε οι τρελοί που φαντασιωνόμαστε κινδύνους αλλά είναι μία πραγματικότητα που την βιώνει καθημερινά η περιοχή” προσθέτει ο Β. Ναούμ. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Αντιμνημονιακή- αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο στην Καλαμαριά