in

Αστυνομικοί τρομοκρατούν μαθητές στην Καβάλα απειλώντας τους με αυτόφωρο

Αστυνομικοί τρομοκρατούν μαθητές στην Καβάλα απειλώντας τους με αυτόφωρο

Βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να τρομοκρατούν μαθητές στη Καβάλα σε σχολεία που είναι υπό κατάληψη έχει δει το φως της δημοσιότητας φέρνοντας στη μνήμη εποχές όπου η ασφάλεια ζητούσε διευθύνσεις και ονόματα.

Στο βίντεο αστυνομικοί, κάποιοι εκ των οποίων με πολιτικά, δηλώνουν στους μαθητές ότι όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 

Μεταξύ άλλων τους ρωτούν αν «εσείς κάνετε κατάληψη;», «αν είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας;» ζητώντας τους να τους δώσουν τα ονόματά τους.

Και ενώ οι μαθητές εξηγούν ότι τα αιτήματά τους αφορούν ζητήματα υγεινομικής προστασίας οι αστυνομικοί τους απειλούν ότι οι γονείς τους θα περάσουν επίσης από τη διαδικασία του αυτόφωρου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: « Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας».

Η τρομοκράτηση των παιδιών δεν σταματάει όμως εκεί, με τους αστυνομικούς να «προειδοποιούν» τα παιδιά ότι «υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια» και ότι « κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ»

«Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται» ακούγεται ακόμη.

Οι αστυνομικοί προχωρούν όμως ακόμη παραπέρα ασκώντας ασφυκτική πίεση στα παιδιά λέγοντας τους ότι είναι εύκολο να τους κάνει μια δικογραφία και «όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός».

Χρ. Σπίρτζης: Αντιδημοκρατική κατρακύλα

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει:

«Την Δευτέρα ζητήσαμε από τον κύριο Χρυσοχοϊδη και την κυρία Κεραμέως να πάρουν θέση για τις πληροφορίες του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου σύμφωνα με τις οποίες ένστολοι ζητούσαν από διευθυντές σχολείων τα ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Χθες ζητήσαμε να μην χρησιμοποιείται η Αστυνομία για πολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Σήμερα καλούμε την κυβέρνηση να δει προσεκτικά το βίντεο από σχολείο της Καβάλας που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αποτυπώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών».

Απευθύνει, επιπλέον, στον κ. Χρυσοχοϊδη τα παρακάτω ερωτήματα:

– Ως πολιτικός προϊστάμενος εγκρίνετε την τρομοκράτηση μαθητών με ασφαλίτικες μεθόδους, ψυχολογική πίεση, απειλές και διασπορά ψεμάτων;

– Είστε σύμφωνος με τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται ανήλικοι μαθητές από όργανα της τάξης;

– Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών χωρίς καμία παρενόχληση;

–  Πώς θα προφυλάξετε την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών από φαινόμενα συναδέρφων τους που “νουθετούν” ανήλικους μαθητές στη δική τους πολιτική λογική;

– Όταν ως κυβέρνηση ανέχεστε τέτοια φαινόμενα, με ποιον τρόπο συμβάλλετε στο να εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας ότι η Αστυνομία δεν είναι ένα όργανο εκφοβισμού, κρατικής καταστολής και αντιδημοκρατικών ενεργειών;

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι  η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και γνώστης και καθοδηγητής της επιχείρησης “Τρόμος και Πάταξη” ακόμη και σε μαθητές σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει θεατής στην επιστροφή της χώρας στο μαύρο παρελθόν και στη συνέχιση της χρησιμοποίησης της Αστυνομίας ως οργάνου εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αν δεν ενισχυθεί το ΕΣΥ δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της πανδημίας, δηλώνουν υγειονομικοί – Συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ

Για τον επερχόμενο μακρύ χειμώνα, μερικές χούφτες κράτησαν φυλαγμένη άνοιξη που αρκεί για να ζεσταθούν όλοι και όλες