in

«Από εκεί που μας χρωστάνε (γη κι ελευθερία) θα βγουν κι από πάνω;»

Κάλεσμα της «Αναμέτρησης» για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Alterthess

“Chuuuttt !!!” by Jef Aérosol © uphillblok (CC BY-SA 2.0)

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 09:00 στην αίθουσα προκατ 3 στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) καλεί η «Αναμέτρηση-Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά» με αφορμή τη συζήτηση της αγωγής του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λιάλιου εναντίον του Εκδοτικού Συνεταιρισμού alterthess και προσωπικά της συντρόφισσας και δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η οργάνωση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αγωγή «δηλώσαμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι τέλους». «Απέναντι στην απόπειρα φίμωσης, να υπερασπίσουμε την ελεύθερη και μαχητική δημοσιογραφία που δεν εξαγοράζεται από τη λίστα Πέτσα της ΝΔ όπως τα μεγάλα ΜΜΕ ούτε κι υποτάσσεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα πολυεθνικών!  τονίζεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της οργάνωσης που απαιτεί τη δικαίωση της δημοσιογράφου και του alterthess.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αγωγή του στελέχους της «Ελληνικός Χρυσός» Ευστάθιου Λιάλιου εναντίον του Εκδοτικού Συνεταιρισμού alterthess και προσωπικά της συντρόφισσας και δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη, δηλώσαμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι τέλους.Ήδη μέχρι σήμερα μετά από αυτή την αστήριχτη και εκβιαστική επίθεση κι απόπειρα επίδειξης δύναμης από στέλεχος της εταιρίας που έχει καταστρέψει περιβαλλοντικά τις Σκουρίες με σκοπό την τρομοκράτηση και φίμωση της συντρόφισσάς μας και με σκοπό τη φίμωσή της, ενώσεις όπως η ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ, διεθνείς οργανισμοί δημοσιογράφων, κοινοβουλευτικά κόμματα και ευρωβουλευτές έχουν πάρει σαφή θέση υπέρ της Σταυρούλας Πουλημένη και του alterthess.

Όχι μόνο γιατί το alterthess και η Σταυρούλα Πουλημένη έκαναν απλώς τη δουλειά τους, παρουσιάζοντας αντικειμενικά την είδηση της πρωτόδικης και στη συνέχεια της τελεσίδικης καταδίκης των δύο στελεχών της εταιρίας για περιβαλλοντικές παραβάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», χωρίς κανένα προσωπικό σχόλιο ή προσβολή.

Όχι μόνο γιατί αυτή η αυτονόητη πρακτική αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πλέον «παραγωγική επένδυση» που κάνει η «Ελληνικός Χρυσός» είναι να χρηματοδοτεί τα τοπικά μέσα ώστε να αναπαράγουν μόνο τα δικά της δελτία τύπου ως «ειδήσεις».

Όχι μόνο γιατί η αγωγή εκ μέρους ουσιαστικά της «Ελληνικός Χρυσός» και η απαίτηση για αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (και προσωπική κράτηση αν δεν πληρωθούν όσα επιδικαστούν), αποτελεί μια εκβιαστική προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, με σκοπό να κρύψει την αλήθεια και να εξοντώσει ένα μικρό, τοπικό μέσο που δεν μπορεί να ελέγξει με τα λεφτά της.

Αλλά και γιατί την εποχή της απόλυτης κλιματικής κρίσης, όταν όλοι έχουν στο στόμα τους την καραμέλα της «περιβαλλοντικής προστασίας» (ακόμα και η «Ελληνικός Χρυσός»!), το μόνο που πραγματικά μετράει για εμάς, είναι οι πράξεις. Η μάχη της Χαλκιδικής, το κίνημα ενάντια στην λεηλασία της περιοχής από τους πολυεθνικούς χρυσωρύχους, αποτελεί για τη χώρα μας την πλέον εμβληματική οικολογική μάχη.

Για να μπορούμε όμως να γνωρίζουμε τί γίνεται σε αυτές τις περιοχές, για να έχουν ελπίδες αυτά τα κινήματα ενάντια στα μεγαθήρια τα οποία ελέγχουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, χρειάζονται μέσα τα οποία απλά θα λένε την αλήθεια. Αυτό έκανε και κάνει το alterthess, για αυτό τα χρειαζόμαστε, για αυτό θα τα στηρίξουμε μέχρι τέλους.

Απέναντι στην απόπειρα φίμωσης, να υπερασπίσουμε την ελεύθερη και μαχητική δημοσιογραφία που δεν εξαγοράζεται από τη λίστα Πέτσα της ΝΔ όπως τα μεγάλα ΜΜΕ ούτε κι υποτάσσεται στα επιχειρηματικά συμφέροντα πολυεθνικών!

Απαιτούμε την δικαίωση της συντρόφισσάς μας Σταυρούλας Πουλημένη και του alterthess!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 09:00 στην αίθουσα προκατ 3 στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων)»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ: Αλληλεγγύη στο Alterthess ενόψει της εκδίκασης της SLAPP αγωγής

Κατάληψη ΕΣΗΕΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την συναδέλφισσα Σταυρούλα Πουλημένη