in ,

Απεργία αύριο στον ΟΑΣΘ – Με προσωπικό ασφαλείας η κυκλοφορία λεωφορείων στην πόλη

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, για αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν τους τελευταίους μήνες, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από τη διοίκηση του οργανισμού και την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΘ:

«Η εγκατάλειψη της συγκοινωνίας στην πόλη μας και των εργαζομένων σε αυτήν, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τη πλευρά της Κυβέρνησης και των διορισμένων της στην διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Προφανώς η κατάσταση της συνεχιζόμενης απαξίωσης του συγκοινωνιακού έργου και των εργαζόμενων, να εξυπηρετεί τα σχέδια τους ώστε οδεύοντας το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία σε κατάσταση απόγνωσης, να φαντάζει η οποιαδήποτε πρόταση ξεπουλήματος σαν η μόνη λύση.

Μας αναγκάζουν να προσφεύγουμε σε συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Σε μια ακόμη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους τους εργαζόμενους στην χώρα μας, με συνεχής αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη για την επιβίωση της κάθε οικογένειας, με έμμεση μείωση μισθών λόγω πρωτοφανούς αύξησης του πληθωρισμού, σε μας συνεχίζουν την πολιτική της οικονομικής μας εξαθλίωσης με την περικοπή νομοθετημένων επιδομάτων, την αναδρομική αναζήτηση μέρους των μισθών μας και την συνεχιζόμενη κοροϊδία και εμπαιγμό με την μη υπογραφή ΣΣΕ.

Οι δημόσιες δεσμεύσεις τους για διευθέτηση των αιτημάτων μας «εντός ολίγων ημερών» έχουν μετατραπεί σε πολύμηνες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Άκαρπες θα αποδειχθούν και οι προσπάθειες που καταβάλλουν για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, καθώς καθημερινά πλέον εισπράττουμε την συμπαράσταση για το δίκιο του Αγώνα μας όλου του εργατικού κόσμου, καθώς και της κοινής γνώμης των συμπολιτών μας.

Ο Αγώνας για την δικαίωση μας θα έχει συνέχεια.

Οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκαλούν οι κινητοποιήσεις μας που θα ενταθούν, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του επιβατικού κοινού και της πόλης μας».

Κινητοποίηση στην Πολίχνη για αύξηση των δρομολογίων από τοπικούς φορείς

Κινητοποίηση για να αυξηθούν τα δρομολόγια και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στα Μετέωρα Πολίχνης, διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη 14 Ιούνη, στις 19.00, στην πλατεία της περιοχής Σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», οι Σύλλογοι Γυναικών Πολίχνης, Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Πολίχνης και η Ένωση Πολιτών Μετέωρα Πολίχνης, «πέρα από τα προβλήματα της ακρίβειας και της ανεργίας με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη μια εργατική συνοικία όπως κι αυτή των Μετεώρων, οι κάτοικοί της έχουν να υπομένουν και το πρόβλημα με τα περιορισμένα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Τα παιδιά τα οποία φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής μας, είναι αναγκασμένα να περιμένουν καρτερικά το λεωφορείο με τις ώρες, ανεξαρτήτως καιρικών φαινομένων και συνθηκών, προκειμένου να φτάσουν στο σχολείο τους. Η απουσία συχνών δρομολογίων οδηγεί στο να συνωστίζονται στο λεωφορείο, ή και να μένουν εκτός. Το τελευταίο, έχει ως αποτέλεσμα να εκθέτονται σε κίνδυνο οι ζωές επιβατών και προσωπικού (οδηγών), τόσο λόγο των συνθηκών πανδημίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η κοινωνίας μας, όσο και σε περίπτωση ατυχήματος (ελέω του συνωστισμού και της αδυναμίας πολλών επιβατών να στηριχθούν από κάπου)».

Συγχρόνως, συνεχίζει το κάλεσμα, «αντιμέτωποι με τα παραπάνω έρχονται και οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να πάνε στις δουλειές τους, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, καθώς δεν υφίσταται δρομολόγιο το οποίο να συνδέει ούτε καν τα Μετέωρα με την Πολίχνη».

«Ας μην γελιόμαστε! Όλα αυτά, συμβαίνουν λόγω της χρόνιας και στοχευμένης απαξίωσης του ΟΑΣΘ από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε να δοθούν βορά στα νύχια των ιδιωτών, γεγονός που θα συντελέσει στην περαιτέρω απαξίωση του οργανισμού, στην αυξημένη τιμή του εισιτηρίου, αλλά και σε επιπλέον ακατάλληλες συνθήκες για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ» αναφέρουν χαρακτηριστικά και απαιτούν:

Πύκνωση δρομολογίων τις ώρες μεταφοράς μαθητών και εργαζομένων, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες

Ανανέωση του στόλου των λεωφορείων. Καλοσυντηρημένα και καθαρά λεωφορεία για ποιοτικές συγκοινωνίες με βάση τις ανάγκες της πανδημίας, τις καιρικές συνθήκες πόλης (κλιματισμό, επαρκή αερισμό, επαρκή χωρητικότητα κλπ)

Σύνδεση των Μετεώρων με το υπόλοιπο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας

Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους. Δωρεάν εισιτήρια για τους μαθητές και τους σπουδαστές

Συνθήκες εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ξεκινά το Εφετείο της Χρυσής Αυγής – Αντιφασιστικές κινητοποίησεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση με τροπολογία κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και στέλνει εκατοντάδες στην ανεργία – Κινητοποιήσεις των εργαζομένων