in ,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών: Ανεπιθύμητη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πόλη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στα πεπραγμένα της Προέδρου της Δημοκρατίας και στην άμεση ή έμμεση στήριξή της στην μνημονιακή πολιτική των τελευταίων χρόνων και, ενόψει της επίσκεψής της για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, την κηρύσσει ανεπιθύμητη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών το 1913 καθώς και η απόδοση τιμών στο πρόσωπό της από τον Δήμο Σερρών κρίνεται ανεπιθύμητη από τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες και τους συνταξιούχους.

Δεν ξεχνάμε ποια είναι η κα Σακελλαροπούλου και τι έκανε:

• Στήριξε τη συνταγματικότητα της κατάργησης του 13ου – 14ου μισθού, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας
• Πρότεινε την αθώωση πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
• Στήριξε πλήρως την καταστροφική δράσης της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής
• Φωτογραφήθηκε στον φράχτη της ντροπής στον Έβρο ενισχύοντας την ξενοφοβική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες
• Ενώ πρόσφατα υπό την αιγίδα της διοργανώθηκε το επαίσχυντο-σκοταδιστικό συνέδριο γονιμότητας που έθετε στο στόχαστρο το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος

Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους του αστικού-καπιταλιστικού μπλοκ εξουσίας (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) που επέβαλε τα μνημόνια με συνέπεια την εξαθλίωση των εργαζομένων, μικροεπιχειρηματιών, την καταστροφή των μικροκαλλλιεργητών αγροτών και εκδίωξε περισσότερο από 1 εκατομμύριο νέους στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα η κα Σακελλαροπούλου έρχεται στις Σέρρες να «τιμηθεί» για τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να νομιμοποιήσει (να ξεπλύνει λέει ο λαός) τις πολιτικές ευθύνες, ίσως και τις ποινικές, της τοπικής αυτοδιοίκησης για την εγκατάλειψη του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών παρά τις εκκλήσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών για στήριξη και για τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας το 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών που αναλογικά ξεπερνούν τη φτωχή Ινδία και την «τρισκατάρατη» Βενεζουέλα του Μαδούρο, καθώς και την ξενοφοβική-ρατσιστική πολιτική των αρίστων στην πόλη και την Περιφερειακή Ενότητα.

Έρχεται στις Σέρρες για το κλείσιμο σχολείων και ΤΕΙ, για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, για το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, για τα φτωχά νοικοκυριά, για να δώσει λύση για τον ΤΑΠ και τον αγωγό, για τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους, για τους εργαζόμενους, τα ωράρια, την εργασία και τους συνταξιούχους; Έχει υπόψη της η κα Σακελλαροπούλου ότι ο πιο παραγωγικός νομός της χώρας είναι ο τελευταίος σε εισοδήματα; Ότι το 80% της γης ουσιαστικά είναι χρεωμένο στην τράπεζα Πειραιώς και κατ΄ επέκταση πουλημένα σε ξένα φαν; Δυστυχώς δε θα ακούσουμε τίποτα για όλα αυτά! Ούτε για τις καταστροφικές συνέπειες από την παραμονή μας στην Ε.Ε την οποία εφαρμόζουν οι ευρωλάγνες κυβερνήσεις.

Έρχεται και θα τιμηθεί για τις παραπάνω πράξεις από τους «αρίστους», εύγε τους!

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα στέκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, του ρατσισμού, της καταλήστευσης της φύσης που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ακροδεξιάς. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους και όλες με άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια σε όσους την υλοποιούν ή την εγγυώνται.

Κηρύσσουμε ανεπιθύμητη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην πόλη των Σερρών για τις πράξεις της!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια μέρα στη ζωή μιας Αλγερινής διαδηλώτριας

23ο ΦΝΘ: Μια βραδιά για τον Σταύρο Καπλανίδη