in

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς και η παρέα του εκπροσωπούν την ανωμαλία

Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς και η παρέα του εκπροσωπούν την ανωμαλία

«Καταγγέλλω τον κύριο Σαμαρά και την παρέα του ότι εκπροσωπούν την ανωμαλία, επιδιώκουν την ανωμαλία, μεταφέρουν την ανωμαλία από τις θεσμικές κορυφές μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στην Πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Όπως συμπλήρωσε, «Το δίλημμα γίνεται κάθε μέρα πιο ξεκάθαρο. Με την Αριστερά ή με την Μέρκελ. Με την Ελλάδα ή με τη Βαυαρία. Και τελικά: Με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης τσίπρας επισήμανε: «Η Αριστερά ήταν πάντα μια δύναμη αλλαγής, προόδου, υπεράσπισης των αδύνατων, υπεράσπισης της πατρίδας. Απέδειξε με αγώνες, θυσίες, διωγμούς, την αφοσίωσή της στο λαό, στις ιδέες της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το παρελθόν μας είναι η συστατική επιστολή μας. Τα χέρια μας είναι καθαρά. Όμως μέχρι τώρα ήμασταν μια δύναμη αντιπολίτευσης. Μια δύναμη κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης.  Εκεί μας έταζε ο λαός κι εκεί κάναμε το καθήκον μας απέναντί του, χωρίς να τσιγκουνευτούμε κόπο και θυσίες».

«Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Το παλιό σάπισε, κακοφορμίζει, δηλητηριάζει την κοινωνία και τη χώρα. Δανειστές, αγορές, ξένοι προστάτες, λαίμαργα funds, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, έχουν πέσει πάνω στο σώμα της πατρίδας και της κοινωνίας. Και η αριστερά είναι η παράταξη που μπορεί να μετατρέψει την απελπισία και την οργή σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Να αντιμετωπίσει την ανωμαλία, να εξουδετερώσει τους κινδύνους για την πατρίδα και τη δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε δοκιμαστεί σε ρόλους κυβερνητικούς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αυτό «πάει να πει ότι δεν προσκυνάμε κανέναν, δεν έχουμε παρτίδες με κανένα Καίσαρα, δεν έχουμε φθαρεί από τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες -να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα στον ήλιο μιας νέας Ελλάδας. Έχουμε μεγάλο κουράγιο -δεν πρόκειται να τα διπλώσουμε μπροστά σε κανένα ισχυρό, ντόπιο ή ξένο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες -πείρα, γνώση, ωριμότητα, αίσθημα ευθύνης. Έχουμε το γνώθι σ’ αυτόν -ξέρουμε και διακηρύσσουμε ότι δεν είμαστε σωτήρες κι ότι χωρίς την ενεργό συμμετοχή και παρέμβαση του λαού καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει. Πάνω από όλα όμως θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αισθανόμαστε και είμαστε έτοιμοι».

«Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της αριστεράς θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση. Και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε σε υψηλούς τόνος πως «Πίσω από την χυδαία προπαγάνδα όλου του συστήματος διαπλοκής, πίσω από το success story, κρύβεται αυτό που έχουμε αποκαλύψει εδώ και ένα μήνα. Ένα νέο μνημόνιο. Το έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς και σε αντάλλαγμα πήρε τα «δώρα» της κ. Μέρκελ, την στήριξη του κ. Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων. Ζητήσαμε να το καταθέσουν στη Βουλή. Αλλά για κακή τους τύχη, ένα-ένα τα σημεία του νέου μνημονίου, αυτής της νέας βαρβαρότητας, βγαίνουν στη φόρα. Και αυτό είναι το πραγματικό προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά.

•    Απελευθέρωση απολύσεων.
•    Γενίκευση της ενοικίασης εργαζομένων ακόμα και στο δημόσιο.
•    Κατάργηση τριετιών που σημαίνει ότι όλοι οι μισθοί θα πάνε στο επίπεδο του βασικού.
•    Κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων.
•    Νέα μείωση συντάξεων ακόμα και των αναπηρικών».

Καθήκον όλων μας όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι: «Να τελειώνουμε με το παλιό, το φθαρμένο, το αυταρχικό, το επικίνδυνο, το αντιδημοκρατικό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση Σαμαρά. Να τελειώνουμε μ’ αυτούς εδώ και τώρα. Και να σταθούμε απέναντι στον άξονα που θέλει την Ελλάδα όχημα ξένων και εχθρικών στο λαό της συμφερόντων. Αυτή είναι η δική μας πρόταση ευθύνης, μάχης και εξουσίας. Αυτό καθορίζει και το χαρακτήρα της εκλογικής μάχης και στα τρία μέτωπα -ευρωεκλογές, περιφέρειες, δήμοι. Να ηττηθούν παντού οι δυνάμεις των μνημονίων. Να ηττηθούν συντριπτικά και απόλυτα. Να δώσει ο ελληνικός λαός την ευκαιρία σε πρόσωπα άφθαρτα, με αγωνιστικό βιογραφικό, με γνώση των προβλημάτων, αλλά και αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη κατά της καταστροφής, να αναλάβουν την ευθύνη στους δήμους και στις περιφέρειες».

Τέλος, αναφερόμενος στο όριο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές της εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας  τόνισε: «Να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες, ώστε να σηματοδοτήσει ένα τέλος και μια αρχή.  Τέλος στο ανώμαλο καθεστώς με βούλα Βερολίνου. Αρχή για την Ελλάδα ανθρωπιάς και της προόδου».

«Τέρμα η ανοχή. Τέλος στην υπομονή. Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε. Και γυρίζουμε σελίδα», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι είναι και πού βαδίζει σήμερα το «Κέντρο»; Του Χριστόφορου Βερναρδάκη

Εκδήλωση: Πού είναι οι γυναίκες στην κρίση;