in

Την άρση κυρώσεων κατά του Ιράν ζητά ο Ομπάμα

Την άρση κυρώσεων κατά του Ιράν ζητά ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από την κυβέρνησή του να προετοιμάσει την αναστολή των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, μετά τη συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψαν στις 14 Ιουλίου η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις.

“Με το παρόν σας ζητώ να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να τεθούν σε ισχύ οι αμερικανικές δεσμεύσεις σε σχέση με τις κυρώσεις”, αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε σημείωμά του που απευθύνεται στους εμπλεκόμενους αξιωματούχους της κυβέρνησής του (διπλωματική υπηρεσία, υπουργεία Οικονομικών, Εμπορίου, Ενέργειας).

Το Ιράν θα πρέπει να αρχίσει να διαλύει ένα μεγάλο μέρος των πυρηνικών υποδομών του, μια πολύμηνη διαδικασία στο τέλος της οποίας οι δυτικές κυρώσεις θα μπορούν να πράγματι να ανασταλούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει παρόμοιες διαδικασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελβετία: Ενίσχυση της εθνικιστικής παράταξης στις βουλευτικές εκλογές

Κινούμενη άμμος τα χρέη των ΜΜΕ. Του Σωτήρη Μανιάτη