in

Ελβετία: Ενίσχυση της εθνικιστικής παράταξης στις βουλευτικές εκλογές

Ελβετία: Ενίσχυση της εθνικιστικής παράταξης στις βουλευτικές εκλογές

Ενισχυμένη βγαίνει στις προβλέψεις του πρακτορείου ats η λαϊκιστική εθνικιστική δεξιά παράταξη (SVP/UDC) στις εκλογές στην Ελβετία καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο των εδρών του Εθνικού Συμβουλίου (κάτω σώματος του ομοσπονδιακού ελβετικού κοινοβουλίου).

Το Λαϊκό Κόμμα Ελβετίας – Δημοκρατική Ενωση του Κέντρου ενισχύεται κατά 11 έδρες, εξασφαλίζοντας συνολικά 64 αντιπροσώπους στην 200μελή κάτω βουλή και καταρρίπτοντας το ρεκόρ της καλύτερης εκλογικής επίδοσής του το 2007, οπότε είχε καταλάβει 62 έδρες.

Η πρόβλεψη λαμβάνει υπ΄όψιν τα τελικά αποτελέσματα σε 13 καντόνια και τα στοιχεία των προβλέψεων για ακόμη 11. Υπάρχουν συνολικά 26 καντόνια.

Η μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνεται στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους ελβετούς ψηφοφόρους. Ειδικότερα, βάσει έρευνας του δημοσκοπικού ινστιτούτου gfs.bern, ένα ποσοστό της τάξης του 48%, εκτιμά ότι το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόλις ένα 9% των Ελβετών θεωρεί πιο σημαντικές τις περίπλοκες σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα εθνικά μας δίκαια

Την άρση κυρώσεων κατά του Ιράν ζητά ο Ομπάμα