Παρέμβαση στον ΟΑΣΘ πραγματοποίησε το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή να επιτραπεί η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών ενόψει και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Να υπενθυμίσουμε πως με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών μετά από τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η μετακίνηση μέχρι τις 6 Ιουλίου γίνεται δωρεάν σε Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ.
Αντίθετα ο ΟΑΣΘ που είναι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, εκμεταλλεύεται ένα δημόσιο αγαθό χωρίς να επιδεικνύει την παραμικρή ευαισθησία στις κρίσιμες αυτές στιγμές όπου με το δημοψήφισμα θα κριθεί οι τύχες των εργαζομένων και των ανέργων. Αντίθετα ο ΟΑΣΘ ζητά 290.000 ευρώ την ημέρα από το Δημόσιο προκειμένου να κάνει το αυτόνοητο δεδομένου ότι τόσα χρόνια έχει δεχτεί εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεων αυξάνοντας παρ`όλα αυτά συνεχώς το εισιτήριο σε καιρούς Μνημονίων.
Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων μαζί με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γ` αντιπροέδρου της Βουλής, Δ. Χαραλαμπίδου ζήτησαν να επιτραπεί έστω και για τις τελευταίες μέρες η δωρεάν μετακίνηση και να διαγραφούν όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους ανέργους.
Ο γενικός διεθυντής του ΟΑΣΘ Αν. Ζερβουλιάς αρνήθηκε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πετώντας την μπάλα για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση ζητώντας την υπογραφή σύμβασης όπου θα δοθούν τα απαιτούμενα χρήματα καθώς, όπως δήλωσε, μια ιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να παρέχει δωρεάν ένα προϊόν.,,,
Ο κ. Ζερβούλιας προχώρησε στην διαγραφή προστίμων ανέργων, διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων.
Δείτε δήλωση της Δ. Χαραλαμπίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Κίμωνα Παπαθωμά, μέλος του Δικτύο Ανέργων
