in

Ο Τρ. Μηταφίδης στις γειτονιές της Άνω Πόλης

Ο Τρ. Μηταφίδης στις γειτονιές της Άνω Πόλης

Εκδήλωση στην Άνω Πόλη στην πλατεία Τερψιθέας πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης και ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τρ. Μηταφίδης, εκδήλωση που συνοδεύτηκε απο ένα ρεμπέτικο γλέντι με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα στην πλατεία Τερψιθέας λειτούργησε τις απογευματινές ώρες αυτοσχέδιος παιδότοπος που οργανώθηκε από τα μέλη του συνδυασμού.

Να σημειωθεί ότι οι γειτονιές της Άνω Πόλης βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη από την δημοτική αρχή καθώς περισσότερα από 200 κτίρια (μεταξύ αυτών ιδιαίτερης ιστορικής αξίας) βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της ολοκληρωτικής απουσίας συντήρησης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής, στις διεκδικήσεις των κατοίκων για το οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Τερψιθέας και το οποίο οι κάτοικοι ζητούν να γίνει σχολείο και υπόγειο πάρκινγκ, αίτημα το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η αντίστοιχη μελέτη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ακόμη την απουσία στην περιοχή πυροσβεστικών κρουνών, απουσία που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους  για τις ζωές των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς. 

Όσον αφορά την παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία Τερψιθέας ο Τρ. Μηταφίδης διαπίστωσε την ανυπαρξία έργων συντήρησης, την ολική εγκατάλειψη ενός χώρου ο οποίος θα έπρεπε να λειτουργεί με όρους ασφάλειας για τα μικρά παιδιά, προβλήματα τα οποία απέδωσε στην απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στις οποίες εκτός των άλλων προβλημάτων υπάρχει έλλειψη υλικών. 

 Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κατηγόρησε την διοίκηση Μπουτάρη ότι εξαντλήθηκε σε πλατωνικές διαμαρτυρίες απέναντι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης ενώ παράλληλα “ανέχεται να παρακρατούνται από την κρατική χρηματοδότηση τα κλοπιμαία επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου”. «Όλοι μαζί τα κλέψαμε;» διερωτήθηκε σε ειρωνικό τόνο.

«Εχουμε την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε την πόλη, να αλλάξουμε τη ζωή μας και όχι να κόψουμε το δάχτυλό μας, ψηφίζοντας για δήμαρχο άνθρωπο της κυβέρνησης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Ανοιχτή Πόλη διαθέτει εκείνο το ανθρώπινο δυναμικό στο ψηφοδέλτιο της το οποίο εκφράζει “τη δυνατότητά μας να αναλάβουμε τις τύχες της Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη αλληλεγγύης και δημιουργικότητας, μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις”

Τέλος έκανε ανφορά στο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού που θα γίνει στις 18 Μάη καλώντας τους δημότες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης  να ρίξουν στην κάλπη “ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ και την ιδιωτικοποίηση  του νερού, του βασικού αυτού δημόσιου αγαθού”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων έξω από The Mall Athens

Αλ. Αλαβάνος: Θλιβερή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ