Σκληραίνει τη στάση της στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων η τρόικα.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της, επαγγέλματα όπως αυτά των δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, μηχανικών, ορκωτών λογιστών κλπ έχουν ανοίξει στα «χαρτιά», ωστόσο στην ουσία τα εμπόδια των παρελθόντων ετών παραμένουν.
Μάλιστα, εκφράζει αντιρρήσεις για τα αρχικά ευρήματα έρευνας πεδίου του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σχετικά με την απελευθέρωση επαγγελμάτων, ζητώντας να υπάρξουν από κοινού έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα.
Κατά την τρόικα, η αποτυχία στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ευθύνεται σε ένα βαθμό για τις ψηλές τιμές στην αγορά, παρά τη μείωση του κόστους εργασίας το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 20% από τη αρχή της κρίσης.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Τα Νέα”, σε σύσκεψη στελεχών της τρόικας με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε πλήρης απόκλιση απόψεων για την πρόοδο που έχει υπάρξει στο θέμα της απελευθέρωσης των υπηρεσιών με τους δανειστές να θεωρούν πως τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν ότι το 72% των κλειστών επαγγελμάτων έχει ήδη ανοίξει (247 από τα συνολικά 343) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.