Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει για νέες μειώσεις στους εκπαιδευτικούς

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης για νέα σοβαρή μείωση αποδοχών στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ20 ΚΑΙ ΤΕ01. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, η νέα αυτή μείωση προωθείται μέσα από μια αυθαίρετη ερμηνεία του ν.4024/11 με μια κατά παραγγελία από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αν γίνει δεκτή αυτή η γνωμοδότηση και από το Υπουργείο Παιδείας,, υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, θα γίνει κατά παράβαση του ν.1566/85 που προβλέπει τα προσόντα κάθε κατηγορίας εκπαιδευτικού και αυτό πρακτικά σημαίνει την υποβάθμιση κατηγορίας, τη μείωση αποδοχών και την επιστροφή χρημάτων από τους εκπαιδευτικούς αναδρομικά από το Νοέμβρη του 2011.

Το θέμα αυτό αναφέρει η ανακοίνωση ότι είχε τεθεί από την ΟΛΜΕ στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά δεν απαντήθηκε.

Η ΟΛΜΕ ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να μην κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση αυτή και προειδοποιεί ότι καμία νέα μείωση αποδοχών, καμία υποβάθμιση κλάδου δεν θα γίνει αποδεκτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Ερντογάν μήνυσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι τον συνέκρινε με τον Άσαντ

Ξανά σε λειτουργία το TAXIS Net