Βαθιά ύφεση στην Ελλάδα προβλέπει η Κομισιόν

Βαθιά ύφεση 6% του ΑΕΠ φέτος και 4,2% το 2013 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις τελευταίες της εκτιμήσεις, τοποθετώντας στο 2014 την επιστροφή σε θετικά πρόσημα της τάξης του 0,6% -με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Η Κομισιόν εκτιμά επίσης ότι η ανεργία θα φτάσει στο 24% το 2013 πριν αρχίσει δειλά να υποχωρεί στο 22,2% τον επόμενο χρόνο.

Ρουμπίνι: Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας επιδεινώνει την ύφεση

Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο, η πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ δεν βοηθά να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα, αλλά επιδεινώνει την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια σταδιακή υποτίμηση του ευρώ (κατά 20%), η οποία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φωτογραφίες από την απεργιακή συγκέντρωση

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των δικαστικών