Ισπανία: Νόμιμος ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Επικυρώθηκε από το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ο νόμος του 2005 για το γάμο και την υιοθεσία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Το δικαστήριο απέρριψε mια προσφυγή του Λαϊκού Κόμματος που ασκεί την εξουσία, και σχεδιάζει πάντα να αλλάξει το νόμο αυτό που ψηφίστηκε από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φερει ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο για το ζήτημα αυτό και όπως και στην Ισπανία δέχεται πόλεμο από την Εκκλησία και την Δεξιά.

Ο νόμος αυτός έχει κάνει την Ισπανία μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καθώς και την υιοθεσία, μαζί με τη Σουηδία-πρωτοπόρο στον τομέα-την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Νότια Αφρική και τη Νορβηγία.

Το Λαϊκό Κόμμα είχε υποβάλει προσφυγή τρεις μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, στις 3 Ιουλίου του 2005, αμφισβητώντας την χρήση της λέξης “γάμος” σε μια ένωση μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, που έρχεται σε αντίθεση, κατά την άποψή τους, με τον ορισμό της λέξης στο Σύνταγμα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους για την απόφασή του τις επόμενες ημέρες, επικύρωσε το νόμο και απέρριψε αυτό το επιχείρημα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατικής αναφέρει ότι μεταξύ του 2005 και του 2011, έγιναν περισσότεροι από 20.000 γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου, το 1,8% του συνόλου την περίοδο αυτή στην Ισπανία.
Η εθνική ομοσπονδία ομοφυλόφιλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, εκτιμά ότι περίπου 30.000 γάμοι πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, λόγω κυρίως μια αύξησης των ενώσεων αυτών το 2011, πριν από την αναμενόμενη εκλογή της δεξιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συρία: Πολλαπλές εκρήξεις στη Δαμασκό κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο

Επίθεση από χρυσαυγίτες καταγγέλει το ΠΑΜΕ